Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Εντυπωσιακό βίντεο: H «Ήρα» καταδύεται στον βόρειο πόλο του Δία

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από το σκάφος Juno (Ήρα), την πρώτη αποστολή που μελετά από κοντά τους πόλους του Δία, ερευνητές της NASA δημιούργησαν τρισδιάστατο animation που καταδύεται στους γιγάντιους κυκλώνες που μαίνονται στον βόρειο πόλο.


Το βίντεο βασίστηκε σε παρατηρήσεις στο υπέρυθρο τμήμα του φάσματος, το οποίο αντιστοιχεί σε θερμική ακτινοβολία που αναβλύζει από το εσωτερικό του Δία και αποκαλύπτει τις δομές που κρύβονται μέχρι και 70 χιλιόμετρα κάτω από τα ανώτερα σύννεφα.

Τα δεδομένα αποκαλύπτουν ότι ο βόρειος πόλο του πλανήτη κυριαρχείται από έναν κεντρικό κυκλώνα, ο οποίος περιβάλλεται από οκτώ μικρότερους κυκλώνες, διαμέτρου από 4.000 μέχρι 4.600 χιλιόμετρα.

«Πριν από το Juno μπορούσαμε μόνο να φανταστούμε πώς μοιάζουν οι πόλοι του Δία» σχολίασε ο Αλμπέρτο Αντριάνι του Ινστιτούτου Αστροφυσικής και Πλανητολογίας στη Ρώμη, ο οποίος συμμετέχει στην ανάλυση των δεδομένων της αποστολής.

Η μελέτη της ομάδας του παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημών στη Βιέννη.


Tags
Back to top button