Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Εμφυτεύματα στήθους θεωρούνται «ένοχα» για καρκίνο -9 γυναίκες νεκρές

Εννέα γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες από μια σπάνια μορφή καρκίνου που συνδέεται με τα εμφυτεύματα στήθους, σύμφωνα με τις υπηρεσίες υγείας της χώρας που εντόπισαν περισσότερα από 350 τέτοια κρούσματα της ασθένειας αυτής σε όλη τη χώρα. Μια πρώτη σύνδεση των εμφυτευμάτων με το αναπλαστικό μεγαλοκυτταρικό λέμφωμα είχε διαπιστωθεί από το 2011, όμως τότε είχαν εντοπιστεί ελάχιστα κρούσματα. Μέχρι σήμερα, η αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων (FDA) έχει καταγράψει 359 περιπτώσεις αυτού του καρκίνου που σχετίζεται με τα εμφυτεύματα. Οι εννέα από τις ασθενείς απεβίωσαν. «Όλες οι πληροφορίες που έχουμε επί του παρόντος υποδηλώνουν ότι οι γυναίκες με εμφυτεύματα διατρέχουν πολύ χαμηλό κίνδυνο (να εμφανίσουν καρκίνο) αλλά ο κίνδυνος αυτός εμφανίζεται αυξημένος σε σύγκριση με τις γυναίκες που δεν έχουν υποβληθεί σε τέτοια επέμβαση», ανέφερε η FDA. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ήδη προειδοποιήσει ότι το αναπλαστικό μεγαλοκυτταρικό λέμφωμα μπορεί να συνδέεται με τα εμφυτεύματα στήθους. Το περιεχόμενο του εμφυτεύματος δεν φαίνεται να παίζει κάποιον ιδιαίτερο ρόλο: οι 186 καρκίνοι εντοπίστηκαν σε γυναίκες με εμφυτεύματα που περιείχαν σιλικονούχο τζελ και οι 126 σε γυναίκες με εμφυτεύματα με διάλυμα άλατος. Για τους υπόλοιπους καρκίνους δεν υπάρχουν στοιχεία. Το είδος της επιφάνειας του εμφυτεύματος όμως ίσως να έχει κάποια σχέση: οι περισσότεροι καρκίνοι διαγνώστηκαν σε γυναίκες των οποίων τα εμφυτεύματα έφεραν μικρές πτυχώσεις, δεν ήταν δηλαδή λεία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα εμφυτεύματα αφαιρέθηκαν αλλά ορισμένες γυναίκες χρειάστηκε επίσης να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία και σε ακτινοβολίες. Τον Δεκέμβριο οι αρχές της Αυστραλίας είχαν ανακοινώσει ότι εντόπισαν 46 καρκίνους που σχετίζονται με εμφυτεύματα στήθους. Από αυτές τις γυναίκες, οι 3 πέθαναν. (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Tags
Back to top button