Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

EKTAKTO -Τουρκικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν βίντεο του Ουιγούρου υπόπτου που έκανε το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης  δημοσιεύουν το «selfie-video», του φερόμενου ως δράστη , ο οποίος  αιματοκύλισε το νυκτερινό κέντρο στο Ρέινα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης με 39 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Το άτομο σε αυτό το βίντεο φαίνεται να  περιπλανάται κάνοντας  βόλτα στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης πριν τελικά εκτελέσει τόσους ανθρώπους.

Σύμφωνα  με Τούρκους αστυνομικούς τι βίντεο γυρίστηκε πιθανόν πριν την διάπραξη της τρομοκρατικής πράξης, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Υπενθυμίζουμε ότι  στην Κωνσταντινούπολη, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο δράστης πραγματοποίησε  μια ένοπλη επίθεση σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Reina.

Ο τρομοκράτης  πυροβόλησε τον αστυνομικό που φρουρούσε έξω από το κέντρο εν ψυχρώ , εισβάλλοντας στην συνέχεια  στο κέντρο  όπου υπήρχαν περισσότερα από 700 άτομα, και άνοιξε πυρ εναντίον τους, με αποτέλεσμα 39 άνθρωποι να σκοτωθούν επιτόπου και 69 να ένιαι τραυματίες.

Επί του παρόντος, συνεχίζονται οι έρευνες για την δημιουργία του προφίλ του δράστη . Όπως αναφέρθηκε από το τουρκικό ΜΜΕ επικαλούμενο πηγές στην αστυνομία, αυτός είναι  πολίτης του Ουζμπεκιστάν ή του  Κιργιστάν.

Αλλά  σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Habertürk, ο εισβολέας πιθανότατα είναι Ουιγούρος . Πληροφορίες φέρουν τον δράστη να μεταβαίνει στο Ικόνιο με την υποτιθέμενη σύζυγό του και δύο παιδιά. Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι τα  μέλη της οικογένειας του συνελήφθησαν.

Υπάρχουν όμως τεράστια αναπάντητα ερωτήματα από την πράξη αυτή .

Υποτίθεται ότι ο εκτελεστής  μπήκε μέσα στο νυκτερινό κέντρο που διαθέτει τεράστια σε αριθμό ιδιωτική ασφάλεια και δεκάδες άνδρες με όπλα και σχεδόν ανεπηρέαστος περίπου για 7 λεπτά γάζωνε  αδιακρίτως .

Ενώ για άλλα 13 με 18 λεπτά έμεινε στη κουζίνα για να αλλάξει αμφίεση . Με λίγα λόγια για ένα μισάωρο και περισσότερο,  ο τύπος αυτός αλώνιζε ανενόχλητος σε ένα από τα πιο καλά φρουρούμενα συγκροτήματα διασκέδασης στην Τουρκία,  ενώ απέναντι υποτίθεται   ότι ευρίσκονταν  αστυνομικό τμήμα με δεκάδες πάνοπλους Τούρκους αστυνομικούς έτοιμους λόγω της βραδιάς για δράση .

Η φυγή του και το όλο σκηνικό πάντως αποκρύβει πολλά και κυρίως αναπάντητα ερωτήματα για το μακελειό.

ΒΊΝΤΕΟ

 

Tags
Back to top button