Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι» στο Αιγαίο

«Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι» λέει η λαϊκή παροιμία η οποία ταιριάζει απίστευτα στην σημερινή εξέλιξη στα ελληνοτουρκικά…

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την ελληνική πλευρά με αφορμή τις καταδιώξεις διακινητών μεταναστών μέχρι τα τουρκικά παράλια από σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Η Τουρκία παρά το γεγονός πως η καταδιώξεις έγιναν σε συνεννόηση μεταξύ Ελληνικών και Τουρκικών Αρχών βρήκε ευκαιρία για να βγει προς την διεθνή κοινότητα «διαμαρτυρόμενη» για τις «παραβιάσεις» των ελληνικών σκαφών.

Ένα βήμα πριν τον γκρεμό η οικονομία της Γαλλίας! Σε λίγο θα δανείζεται ακριβότερα από την Ελλάδα

Το βόδι

Είναι χαρακτηριστικά τα σημερινά δημοσιεύματα τόσο του κρατικού TRT όσο και της πλέον φιλοκυβερνητικής Yeni Safak.

: «Η Τουρκία μετέφερε την αντίδρασή της στις ελληνικές αρχές σχετικά με τις παραβιάσεις των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο.

Για το θέμα έγινε ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών.

Ανακοινώθηκε ότι η διπλωματική διαδικασία που ακολουθείται σε τέτοια περιστατικά είναι σαφής και ακολουθείται κατά γράμμα εδώ και χρόνια.

Σημειώθηκε ότι η αντίδραση της Τουρκίας στις παραβιάσεις των χωρικών υδάτων που διέπραξε η Ελλάδα στο Αιγαίο τις τελευταίες ημέρες μεταφέρθηκε στις ελληνικές αρχές σε όλα τα επίπεδα και με τον πιο έντονο τρόπο».

: «Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι μετέφερε την αντίδρασή του στις ελληνικές αρχές σε όλα τα επίπεδα και με τον πιο έντονο τρόπο για τις παραβιάσεις των χωρικών υδάτων που διέπραξε η Ελλάδα στο Αιγαίο τις τελευταίες ημέρες.

Στη γραπτή δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι η διπλωματική διαδικασία που ακολουθείται σε τέτοια περιστατικά είναι σαφής και τηρείται αυστηρά εδώ και χρόνια και προστίθεται: «Οι ισχυρισμοί ότι δεν ελήφθησαν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες μετά τις παραβιάσεις κάνουν δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η αντίδραση της Τουρκίας για τις παραβιάσεις των χωρικών υδάτων που διέπραξε η Ελλάδα στο Αιγαίο τις τελευταίες ημέρες μεταφέρθηκε στις ελληνικές αρχές σε όλα τα επίπεδα και με τον πιο έντονο τρόπο».

Έκλεισαν το πεζοδρόμιο για να τοποθετηθεί φυλάκιο σε μεγαλοδημοσιογράφο

Τα χρωστούμενα

Μπορεί στον αέρα να υπάρχει ησυχία αλλά στην θάλασσα η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο αποκαρδιωτική καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το ΓΕΕΘΑ, οι παραβιάσεις Ελληνικών Χωρικών Υδάτων από σκάφη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής, το χρονικό διάστημα 1η Ιανουαρίου με 31 Αυγούστου έφτασαν στις 1652 ενώ πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα ήταν 1133. Αυτό σημαίνει αύξηση 45%! Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως μέχρι και το αντίστοιχο χρονικό διάστημα από την αρχή του χρόνου μέχρι τα τέλη Ιουλίου η αύξηση ήταν 38%.

Πέρυσι όλη την χρονιά είχαν σημειωθεί 1642 παραβιάσεις…

Μόνο για «ήρεμα νερά» δεν μπορούμε να μιλάμε στο Αιγαίο…Τα συμπεράσματα δικά σας.

Tags
Back to top button