Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ειδικοί εξήγησαν γιατί ανοιγοκλείνουμε τόσο πολύ τα μάτια μας

Οι επιστήμονες βρήκαν γιατί ανοιγοκλείνουμε τόσο πολύ τα μάτια μας, αλλά δεν είναι για τον λόγο που νομίζετε. Εδώ και πολύ καιρό πιστεύουμε ότι ο κύριος λόγος που ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας είναι για να τα διατηρούμε υγρά, καθαρίζοντας τη σκόνη και τα υπολείμματα που προκαλούν λοιμώξεις.

Ωστόσο, αν η λειτουργία τους ήταν απλώς να μην στεγνώνουν, θα ανοιγόκλειναν τα μάτια μας λιγότερο. -Κατά μέσο όρο οι άνθρωποι ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους περίπου 14-17 φορές το λεπτό, πράγμα που σημαίνει 20.000 φορές την ημέρα.

Και παρόλο που κάθε «ανοιγοκλείσιμο» των ματιών διαρκεί μόνο μεταξύ 0,1 και 0,4 δευτερολέπτων, συνολικά αυτό σημαίνει ότι περνάμε σχεδόν το 8% των ωρών που είμαστε ξύπνιοι με κλειστά μάτια..

Ποιος είναι ο κίνδυνος που εγκυμονούν τα μικροπλαστικά –και νανοπλαστικά για την υγεία;

Τώρα, οι ερευνητές μιας νέας μελέτης παρακολούθησαν τις κινήσεις των ματιών την ώρα που οι άνθρωποι παρακολουθούσαν μια σειρά ερεθισμάτων, όπως μοτίβα που είχαν διαφορετικά επίπεδα φωτός.

Στη συνέχεια το συνδύασαν αυτό με υπολογιστικά μοντέλα και φασματική ανάλυση - η οποία εκτιμά την ισχύ των σημάτων - για να καταλάβουν πώς το ανοιγοκλείσιμο των ματιών επηρεάζει την όραση και τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος την επεξεργάζεται.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η ταχεία κίνηση του βλεφάρου κατά τη διάρκεια ενός βλεφαρίσματος αλλάζει τα μοτίβα φωτός που διεγείρουν τον αμφιβληστροειδή. Αυτό στέλνει έναν διαφορετικό τύπο οπτικού σήματος στον εγκέφαλο σε σύγκριση με όταν τα μάτια μας είναι ανοιχτά και επικεντρωμένα σε κάτι.

Ο συγγραφέας Bin Yang δήλωσε: "Σε αντίθεση με την κοινή παραδοχή, τα ανοιγοκλείσματα βελτιώνουν - και όχι διαταράσσουν - την οπτική επεξεργασία, αντισταθμίζοντας επαρκώς την απώλεια στην έκθεση του ερεθίσματος".

Tags
Back to top button