Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Ετός διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος η Ελλάδα

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επικύρωσε σήμερα την πρόταση της Κομισιόν να κλείσει η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για τη χώρα μας, επιβεβαιώνοντας ότι το έλλειμμα είναι κάτω του ορίου του 3%.

«Μετά από πολλά χρόνια σημαντικών δυσκολιών, τα οικονομικά της Ελλάδας είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Η σημερινή απόφαση είναι καλοδεχούμενη», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Εσθονίας (που ασκεί την προεδρία της ΕΕ) Toomas Tõniste. «Είμαστε τώρα στον τελευταίο χρόνο του προγράμματος και γίνεται πρόοδος ώστε η Ελλάδα να μπορεί και πάλι να αντλεί κεφάλαια από τις αγορές με βιώσιμα επιτόκια».

Από έλλειμμα 15,1% του ΑΕΠ το 2009 η Ελλάδα γύρισε το 2016 σε πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ. Αν και αναμένεται φέτος ένα μικρό έλλειμμα, το δημοσιονομικό τοπίο αναμένεται να βελτιωθεί ξανά στη συνέχεια. Το χρέος έφτασε το 179% του ΑΕΠ το 2016 και αναμένεται να μειωθεί τα επόμενα χρόνια.

Υπό αυτό το πρίσμα, το Συμβούλιο θεωρεί πως η Ελλάδα καλύπτει τους όρους για να κλείσει η διαδικασία, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται, η Ελλάδα πλέον θα ελέγχεται με βάση τους κανόνες της ΕΕ για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη (Stability and Growth Pact). Θα συνεχιστεί ως τον Αύγουστο του 2018 η παρακολούθηση με βάση τους κανόνες του προγράμματος και εν συνεχεία θα παρακολουθείται με βάση τους κανόνες μετά το πρόγραμμα (post-programme surveillance).

Tags
Back to top button