Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Δύο ακόμη καρδιές χοίρων μεταμοσχεύθηκαν επιτυχώς σε ανθρώπους

«Ήταν ένα από τα πιο απίστευτα πράγματα, να βλέπεις μια καρδιά χοίρου να χτυπάει μέσα σε ένα ανθρώπινο στήθος», δήλωσε ο Δρ. Ρόμπερτ Μοντγκόμερι, διευθυντής του Ινστιτούτου Μεταμοσχεύσεων NYU Langone, όπου πραγματοποιήθηκαν οι μεταμοσχεύσεις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες, Τρίτη 12 Ιουλίου, σύμφωνα με το 

Η μία από τις ξενομεταμοσχεύσεις– όπως ονομάζεται η διαδικασία μεταμόσχευσης οργάνων από ζώα σε ανθρώπους- πραγματοποιήθηκε στα μέσα Ιουνίου και η άλλη στις 6 Ιουλίου. Ωστόσο, οι δύο ασθενείς που υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση ήταν ήδη εγκεφαλικά νεκροί, και οι καρδιές τους κρατήθηκαν σε λειτουργία μέσω αναπνευστήρων προκειμένου να λάβουν τα μοσχεύματα.

Τσιόδρας για κορονοϊό: "Χρειαζόμαστε νέα γενιά εμβολίων παγκοσμίως"

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου σε άνθρωπο. Τον Ιανουάριο, επιστήμονες στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ στις ΗΠΑ, ανακοίνωσαν ότι για πρώτη φορά παγκοσμίως, μεταμόσχευσαν σε άνθρωπο την καρδιά ενός γενετικά τροποποιημένου χοίρου. Ωστόσο, μετά από δυο μήνες, ο ασθενής απεβίωσε. Λίγο αργότερα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ιικό DNA στην καρδιά του ασθενούς, αν και δεν υπήρξαν ενδείξεις ενεργού λοίμωξης, σύμφωνα με δήλωση του χειρουργού που ήταν υπεύθυνος για τη συγκεκριμένη επέμβαση.

«Δεν ξέρουμε πραγματικά γιατί σταμάτησε να λειτουργεί αυτή η καρδιά και γιατί πέθανε ο ασθενής», δήλωσε ο Μοντγκόμερι. Γι’ αυτό, υποστηρίζει, είναι σημαντικό να συνεχιστεί η έρευνα σε νεκρούς δότες, πριν οι επιστήμονες προχωρήσουν σε περισσότερες δοκιμές ξενομεταμόσχευσης.

Οι δύο καρδιές χοίρων που μεταμοσχεύθηκαν στο NYU αυτό το καλοκαίρι, μπόρεσαν να λειτουργήσουν για τουλάχιστον 72 ώρες μέσα στα ανθρώπινα σώματα, επειδή είχαν λάβει 10 γενετικές τροποποιήσεις. Τέσσερις από αυτές απέτρεπαν την απόρριψη του μοσχεύματος και την ανώμαλη ανάπτυξη, ενώ οι άλλες έξι ήταν ανθρώπινα διαγονίδια, σχεδιασμένα για να κάνουν τα τμήματα των ανθρώπινα και των χοίρων πιο συμβατά.

Ξεσπά η μητέρα της Μυρτούς: "Ντροπή, το τέρας που την κατέστρεψε θέλει να αποφυλακιστεί"

«Πρόκειται πραγματικά για το επόμενο σύνορο στις μεταμοσχεύσεις», δήλωσε στο Business Insider η Δρ. Πρίθι Πιρλαμάρλα, καρδιολόγος στο Mount Sinai της Νέας Υόρκης, η οποία δεν συμμετείχε στην έρευνα του NYU.

Η καρδιολόγος δήλωσε ότι πριν γίνουν ρουτίνα αυτού του είδους οι μεταμοσχεύσεις, οι γιατροί θα πρέπει να κατανοήσουν καλύτερα πώς να τροποποιήσουν τα όργανα των χοίρων ώστε να είναι πιο συμβατά με το ανθρώπινο σώμα και να μην απορρίπτονται. Οι ερευνητές και οι χειρουργοί θα πρέπει επίσης να διασφαλίσουν ότι δεν θα μεταδώσουν κάποια απρόβλεπτη λοίμωξη που θα έχει ο χοίρος, η οποία στη συνέχεια θα μεταδοθεί στον άνθρωπο.

Tags
Back to top button