Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Δουβλίνο ΙΙ: Δυσκολεύονται οι Ευρωπαίοι να τροποποιήσουν τη συνθήκη

Το θέμα της αναθεώρησης του Κανονισμού του Δουβλίνου τέθηκε επί τάπητος κατά τη διάρκεια του σημερινού Συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών στις Βρυξέλλες. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Ο Γ. Μουζάλας χαρακτήρισε «πολύ δύσκολη» την επίτευξη συμφωνίας, παρ' όλο που η εν λόγω συζήτηση έχει ξεκινήσει ήδη αρκετό καιρό. Όπως ανέφερε, μετά το πέρας της συνεδρίασης, η Ελλάδα διαπραγματεύεται με την πρόθεση να επιτευχθεί συμφωνία το συντομότερο, παραμένοντας, ωστόσο, ανυποχώρητη σε κάποια σημεία. Πρώτον, σε ό,τι αφορά το μηχανισμό ανακατανομής προσφύγων σε περίπτωση κρίσης, για τον οποίο η θέση της Ελλάδας είναι ότι πρέπει να είναι «αυτόματος» και «ποσοτικός». 

Ο Έλληνας υπουργός εξήγησε ότι κάποια κράτη-μέλη επιθυμούν η ανακατανομή των προσφύγων να γίνεται μετά την εξέταση του αιτήματος ασύλου από τη χώρα πρώτης υποδοχής, κάτι στο οποίο η Ελλάδα διαφωνεί. Δεύτερον, για την Ελλάδα, ιδιαίτερη σημασία έχει η ύπαρξη ενός «ενιαίου ευρωπαϊκού μηχανισμού επιστροφών», προκείμενου η ΕΕ να αναλαμβάνει την επιστροφή στις χώρες καταγωγής όσων δεν έχουν δικαίωμα παραμονής. Όπως σημείωσε ο κ. Μουζάλας, η ΕΕ δίνει μεγάλα ποσά σε αναπτυξιακή βοήθεια στις χώρες αυτές και επομένως έχει μεγαλύτερη δύναμη από τις μεμονωμένες χώρες.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα κυκλώματα διακινητών, η ελληνική θέση είναι πως η Ευρώπη πρέπει να είναι πολύ αυστηρή με τα κυκλώματα διακίνησης και όχι με τους πρόσφυγες. Ως εκ τούτου, η Ελλάδα ζητά περισσότερες «ασφαλείς οδούς» και μεγαλύτερες προσπάθειες στην επενεγκατάσταση προσφύγων από την Ιορδανία, το Λίβανο και την Τουρκία.

Tags
Back to top button