Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Δείτε πώς γράφεται το όνομά σας σε αρχαίες γραφές της ελληνικής ιστορίας

Όπως έχουμε πει επανειλημμένα, είναι εκπληκτικό το τι «διαμαντάκια» μπορεί να βρει κανείς καμιά φορά στο Ίντερνετ, εν μέσω του «θορύβου»- και είναι ακόμα καλύτερα όταν έχουν και μια πιο «δική μας» διάσταση, όπως στην περίπτωση εργαλείου/ εφαρμογής που βρίσκεται στη σελίδα του  και .


 

Στην εν λόγω εφαρμογή ο χρήστης μπορεί να βρει το (μικρό) όνομά του σε μια μακρά λίστα με ελληνικά ονόματα και στη συνέχεια να δει πώς γράφεται σε Γραμμική Β′ της Μυκηναϊκής Περιόδου (όπου, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι και ιδιαίτερα…αναγνωρίσιμα τα πράγματα!), αλλά και σε αρχαϊκή, κλασική, πρωτοβυζαντινή και βυζαντινή γραφή. Επίσης, υπάρχει και η δυνατότητα εκτύπωσης, εάν το θέλετε σε έντυπη μορφή για κάποιον λόγο.

Σίγουρα πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και διασκεδαστικό εργαλείο (αν και δεν υπάρχει- προς το παρόν τουλάχιστον- η δυνατότητα να βάλετε το επώνυμό σας) από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, στο οποίο αξίζει μια περιήγηση, έστω και διαδικτυακή, καθώς στην ιστοσελίδα του βρίσκει κανείς εξαιρετικά ενδιαφέροντα ψηφιακά εργαλεία και εκπαιδευτικά παιχνίδια (εικονική περιήγηση, τρισδιάστατες απεικονίσεις, παιχνίδι για το πώς ντύνονταν σε άλλες εποχές κ.α.).

Tags
Back to top button