Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Interview: Στις 17,1 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Ένας στους δύο πολίτες εμπιστεύεται περισσότερο την κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατία για την διαχείριση της πανδημίας (ποσοστό 52%) αλλά και της οικονομίας (ποσοστό 50%), αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως καταλληλότερο πρωθυπουργό (51%) σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα (23%). 

Αυτό προκύπτει από νέα πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία INTERVIEW από τις 15 έως 17 Φεβρουαρίου 2021 και η οποία παρουσιάστηκε στον τηλειπτικό σταθμό ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

Έρχονται σύντομα τα M-1117 - Σημαντική αύξηση της μαχητικής ισχύος του Στρατού Ξηράς

Ποσοστό 37,6% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές. Η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 17,1 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα λάμβανε το 20,5% των ψήφων.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου: 

ΝΔ 37,6%
ΣΥΡΙΖΑ 20,5%
ΚΙΝΑΛ 7,9%
ΚΚΕ 5,2%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5.0%
ΜεΡΑ25 3,4%


Σε ερώτηση περί των πλέον αποτελεσματικών υπουργών, πρώτοι σε αποτελεσματικότητα σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών είναι οι: Κ. Χατζηδάκης (7,5), Κ. Πιερρακάκης (7,3), Άδωνις Γεωργιάδης (7,1), Χ. Σταϊκούρας (6,8) και Μ. Βορίδης (6,1) και ακολουθούν ο Ν. Δένδιας (6), ο Κ. Σκρέκας (5,7), η Ν. Κεραμέως (4,7) και τελευταίος ο Ν. Μηταράκης (4)

Την ίδια ώρα οι πολίτες βλέπουν ως καλύτερο σύμμαχο της Ελλάδας όσον αφορά τα εθνικά θέματα τις ΗΠΑ του νέου προέδρου Τζο Μπάιντεν (38%), ενώ στη συντριπτική τους πλειοψηφία (69%) συμφωνούν με τις δαπάνες που αφορούν στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, 72%  των πολιτών δηλώνει ότι θα εμβολιαστεί. 

Tags
Back to top button