Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Αθηναίων: Νέα δικαίωση στο ΣτΕ - «Ακόμα ένα βήμα για την προστασία της Αθήνας από την υπερδόμηση»

Δήμος Καλαμαριάς: Η σχολική χρονιά ξεκίνησε και οι γονείς μετράμε ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και προβλήματα στις υποδομές

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την απόφαση 110/2024 της Επιτροπής Αναστολών, έκανε δεκτή την αίτηση του Δήμου για αναστολή της μερικής ακύρωσης από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που απέτρεπε την καθ’ ύψος υπερδόμηση, κάτι που ο Δήμος Αθηναίων το χαρακτηρίζει «ακόμα ένα βήμα για την προστασία της Αθήνας από την υπερδόμηση».

Επιπλέον, έγινε δεκτό ότι η ενδεχόμενη αθρόα έκδοση οικοδομικών αδειών και ανέγερση κτιρίων, βάσει των υπό οριστική κρίση σε επίπεδο Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας διατάξεων του ΝΟΚ, αλλά και όσων έχουν κριθεί ήδη από την Ολομέλεια ειδικά για την Αθήνα, θα δημιουργούσε τετελεσμένα που θα δυσκόλευαν τον υπό εξέλιξη πολεοδομικό σχεδιασμό, θα αλλοίωναν το οικιστικό περιβάλλον και την πολεοδομική φυσιογνωμία των οικισμών του Δήμου, επιδεινώνοντας τους όρους διαβίωσης των κατοίκων.

«Βεβαιώνεται πανηγυρικά ότι ο Δήμος Αθηναίων ενήργησε νόμιμα, προς το συμφέρον του περιβάλλοντος και των δημοτών»

«Βεβαιώνεται πανηγυρικά ότι ο Δήμος όχι μόνο ενήργησε νόμιμα κατ’ αρχήν αλλά και προς το συμφέρον του περιβάλλοντος και των δημοτών του.

Το Δικαστήριο σημείωσε τέλος ότι η πρόσφατη διάταξη νόμου, που, κατά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, θα έλυνε το πρόβλημα της υπερδόμησης, δεν ανατρέπει τις προσαυξήσεις βασικών πολεοδομικών μεγεθών και συνεπώς δεν ασκεί επιρροή στην υπόθεση», αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων για την υπόθεση.

Tags
Back to top button