Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Δήλωση "βόμβα" Ε.Μακρόν: Αναπόφευκτος ο λιμός «σε 12-18 μήνες» - Να ετοιμάσουμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης!

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε σήμερα ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την επισιτιστική ασφάλεια, σε συμφωνία με την G7, ως αντίδραση στον κίνδυνο «λιμού» σε πολλές χώρες που θα μπορούσε να προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύνοδο των ηγετών της G7 και του ΝΑΤΟ, ο Γάλλος πρόεδρος προέτρεψε τη Μόσχα να επιδείξει “υπευθυνότητα” και να επιτρέψει τη σπορά στην Ουκρανία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο πόλεμος θα μπορούσε να προκαλέσει σε 12 έως 18 μήνες “αναπόφευκτο λιμό”, με πιο αξιοσημείωτο τον κίνδυνο έλλειψης σιτηρών στην Αίγυπτο και στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Αφρικής.

Παράλληλα, ο Μακρόν δήλωσε ότι σέβεται την απόφαση της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Renault να αναστείλει τη λειτουργία του εργοστασίου της στη Μόσχα.

Συμπλήρωσε ότι εναπόκειται στις εταιρείες να αποφασίσουν εάν επιθυμούν να παραμείνουν στη Ρωσία εφόσον ο κλάδος τους δεν έχει πληγεί από τις κυρώσεις. Επεσήμανε ωστόσο το “ρίσκο” που αφορά στη φήμη και στην υπόληψη των εταιρειών που αποφάσισαν να παραμείνουν στη Ρωσία.

Στο μεταξύ, ο Μακρόν παραδέχτηκε, πριν ξεκινήσει η σύνοδος της ΕΕ, ότι δεν αναμένει ότι οι διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία να έχουν αποτελέσματα «τις επόμενες ώρες ούτε τις επόμενες ημέρες» και επέμεινε ότι «πρέπει να γίνει συνεχής διάλογος» με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και να χρησιμοποιηθούν όλα τα απαραίτητα μέσα για «να κατανοήσει καλύτερα τα όρια».

Ο Μακρόν είπε ακόμα για τις συνομιλίες του με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινγκπίνγκ πως «είχα απέναντί ​​μου έναν ηγέτη που συμμεριζόταν τις ανησυχίες μας και διαφωνούσε με τον πόλεμο».

«Νομίζω ότι η Κίνα ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από το να είναι μια δύναμη μεσολάβησης και μετριοπάθειας», είπε ο Μακρόν, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να συνομιλεί με την Κίνα «σε αυτή τη βάση».

«Θέλω να πιστεύω» ότι η Κίνα «δεν θα συμμετάσχει σε καμία κλιμάκωση».

Στο θέμα των κυρώσεων, ο Μακρόν είπε πως «η οικονομική απομόνωση της Ρωσίας μεγαλώνει. Και η πίεσή μας θα αυξηθεί ώστε να επιτύχουμε κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και ειρήνη με κάθε μέσο».

Πρόσθεσε ακόμα ότι θα μπορούσαν να επιβληθούν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας εάν χρειαστεί.

Tags
Back to top button