Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Δακρυγόνα και πυρά εναντίον των Παλαιστίνιων από το Ισραήλ στα σύνορα της Γάζας

Δακρυγόνα και πραγματικά πυρά εξαπέλυσαν στρατιώτες του Ισραήλ κατά παλαιστινιων διαδηλωτών στην λωρίδα της Γάζας. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί νεκροί ή τραυματίες από τα πυρά. 

Κάθε Παρασκευή, από τον περασμένο μήνα, πραγματοποιούνται διαδηλώσεις από τους Παλαιστίνιους κατά τις οποίες 43 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους από ισραηλινά πυρά.

Οι συγκρούσεις που προκαλούνται λαμβάνουν χώρα στους καταυλισμούς που έχουν δημιουργήσει οι Παλαιστίνιοι κατά μήκος του συνοριακού φράχτη, δίπλα στον οποίο από τις 30 Μαρτίου οι κάτοικοι της Γάζας έχουν ξεκινήσει την «Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής» όπως την αποκαλούν. 

Νωρίς το πρωί σήμερα, νεαροί μετέφεραν ελαστικά σε απόσταση 500 μέτρων από τον φράχτη, τα οποία θα έκαιγαν, προκειμένου να τα κυλήσουν προς το φράχτη για να δημιουργηθεί ένα πέπλο καπνού, με σκοπό έτσι να αντιμετωπίσουν τους ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές από την άλλη πλευρά του συνόρου.

Τόσο οι Παλαιστίνιοι όσο και οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν επικρίνει το Ισραήλ για την χρήση πραγματικών πυρών, ενώ από τη μεριά του, το Ισραήλ, ισχυρίζεται οτι προσταεύει τα σύνορα του και πως τέτοια δράση αναλαμβάνει μόνο όταν διαδηλωτές πλησιάζουν πολύ κοντά στην φράκτη, κρατώντας κάποιοι πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Από τους δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιους στη Γάζα, τα 2/3 είναι πρόσφυγες, οι οποίοι διεκδικούν την επιστροφή τους στα πατρικά τους που βρίσκονται στο Ισραήλ. 

Η διαμαρτυρία αναμένεται να κορυφωθεί στις 15 Μαϊου, την ημέρα της «Νάκμπα» (Καταστροφή) κατά την οποία οι Παλαιστίνιοι θυμούνται τον εκτοπισμό τους το 1948.

Μάλιστα φέτος η ημερομηνία αυτή συμπίπτει με την μεταφορά της Αμερικανικής Πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, όπως είχε δηλώσει ο Ντόναλντ Τραμπ, η οποία θα ξεκινήσει στις 14 Μαϊου.

Tags
Back to top button