Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Δ. Αβραμόπουλος σε WSJ: «Η ασφάλεια και η μετανάστευση κορυφαίες προτεραιότητες της ΕΕ και των ΗΠΑ»

«Ο Ευρωπαίος ανώτατος αξιωματούχος για την Ασφάλεια και τη Μετανάστευση θα παροτρύνει τις ΗΠΑ να διατηρήσουν τη σχέση που έχουν εδώ και δεκαετίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση», γράφει η Wall Street Journal (WSJ), αναφερόμενη στην επίσκεψη του Δημήτρη Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ και τη σημερινή συνάντησή του με τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, Τζον Κέλι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Ευρωπαίου επιτρόπου, ο κ. Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στη WSJ, τονίζει ότι «η ασφάλεια και η μετανάστευση αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ. Η μακρόχρονη σχέση μας βασίζεται σε κοινές αξίες και κοινούς στόχους για το παρόν και το μέλλον». Επίσης, επισημαίνει: «Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι κοινές και απαιτούν κοινές λύσεις».

Αναφερόμενος στο διάταγμα του Αμερικανού Προέδρου, Ντ. Τραμπ, ο Ευρωπαίος επίτροπος υπογραμμίζει ότι «δεν πρέπει να εξισώνουμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες με τους τρομοκράτες», ξεκαθαρίζοντας πως «η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που φτάνουν στις ευρωπαϊκές ακτές προσπαθούν να διαφύγουν από τη βία και την τρομοκρατία στις χώρες τους. Τόσο η ΕΕ, όσο και οι ΗΠΑ θέλουν να έχουν καλύτερη πληροφόρηση για όσους φτάνουν στα εδάφη τους πριν ή όταν διασχίζουν τα εξωτερικά σύνορα», στέλνοντας σαφές μήνυμα πως «το ανοικτό πνεύμα και η ανεκτικότητά μας δεν θα πρέπει να λειτουργούν εις βάρος της ασφάλειάς μας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button