Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

CNBC: Η Ελλάδα ελπίζει σε ελάφρυνση χρέους

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με το CNBC, ότι χρειάζεται ελάφρυνση χρέους και αυτό είναι το σημείο στο οποίο εντοπίζεται «πρόβλημα.»

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του Γερμανού Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε ότι το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους δεν είναι καθόλου στην ατζέντα, ωστόσο σύμφωνα με ανώνυμες πηγές τις οποίες επικαλείται το CNBC οι συζητήσεις για το μεσοπρόθεσμο χρέος θα μπορούσαν ενδεχομένως να ξεκινήσουν το Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο, μετά την ολοκλήρωση των εκλογών της Γερμανίας τον Σεπτέμβριο.

«Υπάρχει τώρα φως στο τούνελ», είχε δηλώσει τον Ιούνιο ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζεται και σημειώνεται ότι μετά από μήνες συγκρούσεων, η ΕΕ και το ΔΝΤ είχαν αποφασίσει να απελευθερώσουν περισσότερα κεφάλαια διάσωσης για την Ελλάδα, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό μόνο από το τρίτο δάνειο να ανέρχεται στα 40,2 δισ. ευρώ,

Επιπλέον στο δημοσίευμα του CNBC αναφέρεται ότι «οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης πήραν πολύ μικρά μέτρα για την ελάφρυνση χρέους τότε, αλλά αυτά τα μέτρα ήταν λιγότερα από την ελάφρυνση χρέους για την οποία πίεζε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η Ελλάδα πλήττεται από πολυετή χρηματοπιστωτική κρίση από το 2010 και μάλιστα κινδύνευσε να αποχωρήσει από την ευρωζώνη το 2015.  Στόχος του Τσίπρα είναι να ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές ομολόγων και να αφήσει πίσω του τη διεθνή βοήθεια, επομένως το θέμα του χρέους είναι αυτό που θα συνεχίσει να κυριαρχεί τις συζητήσεις όσο θα πλησιάζουμε τον Σεπτέμβριο του 2018.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο μακροπρόθεσμα χωρίς αναδιάρθρωση, ενώ το Ταμείο πιέζει για πιο χαλαρούς δημοσιονομικούς στόχους για την Ελλάδα ενώ παράλληλα προχωρά σε μεταρρυθμίσεις.

Η ΕΚΤ ήταν επίσης εμφατική στο ότι δεν θα συμπεριλάβει ελληνικά ομόλογα στο QE. Σε επιστολή του τον Ιούνιο ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι απέκλεισε αυτή την πιθανότητα, δηλώνοντας πως η κεντρική τράπεζα δεν είναι σε θέση να αναλύσει πλήρως το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.

Αναλυτές στη Barclays έχουν εκτιμήσει ότι εάν συμπεριληφθεί το ελληνικό χρέος στο πρόγραμμα ομολόγων της ΕΚΤ, συνεπάγεται μηνιαίες αγορές περίπου 115 εκατ. ευρώ.»

Tags
Back to top button