Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βρυχάται η 3η ισχυρότερη πυρηνική δύναμη-Η Κίνα εκτόξευσε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο στον Ειρηνικό μετά από 40 χρόνια

Για πρώτη φορά μετά από τέσσερεις ολόκληρες δεκαετίες, η Κίνα εκτόξευσε έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) στον Δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Αναλυτές από ολόκληρο τον κόσμο έσπευσαν να τονίσουν την σημασία της εν λόγω ενέργειας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η εκτόξευση του πυραύλου δεν είναι παρά ένα μήνυμα του Πεκίνου προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους.

Η Τρίτη Μεγαλύτερη Πυρηνική Δύναμη Βρυχάται

Αυτό για το οποίο ανησυχεί η Δύση είναι η πιθανότητα η πρόσφατη κινεζική εκτόξευση να είναι η αρχή για περισσότερες παρόμοιες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων στον Ειρηνικό Ωκεανό. Εάν πράγματι το Πεκίνο σκοπεύει να ξεκινήσει τακτικά τέτοιες πυραυλικές ασκήσεις, τότε αναμένουμε απότομη κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού μεταξύ των δύο στρατιωτικών μπλοκ.

Εμείς να σας υπενθυμίσουμε επίσης πως οι Κινέζοι φιλοδοξούν να επεκτείνουν σημαντικά το οπλοστάσιο διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων τους τα προσεχές έτη, έτσι ώστε να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τις αποτρεπτικές δυνάμεις τους.

Όσον αφορά την πρόσφατη εκτόξευση στον Δυτικό Ειρηνικό, το κινεζικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε πως ο πύραυλος εκτοξεύθηκε σήμερα Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, ωστόσο δεν παρείχε πολλές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το γεγονός. Η Κίνα δεν διευκρίνισε τον τύπο του πυραύλου που εκτόξευσε, ούτε πληροφορίες σχετικά με την πορεία που ακολούθησε. Το υπουργείο απασφάλισε βέβαια τονίζοντας πως το όπλο δεν έφερε καμία εκρηκτική κεφαλή.

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως η τελευταία φορά που η Κίνα εκτόξευσε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο στον Ειρηνικό, δηλαδή βαλλιστικό πύραυλο με βεληνεκές μεγαλύτερο των 5.500 χιλιομέτρων, ήταν το έτος 1980. Έκτοτε αυτές οι κινεζικές εκτοξεύσεις λαμβάνουν χώρα είτε στην ενδοχώρα του ασιατικού κράτους (σε κατάλληλα πεδία δοκιμών) είτε σε δυτικές παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας.

Οι κινεζικές δυνάμεις έχουν εκτοξεύσει βαλλιστικούς πυραύλους μικρότερου βεληνεκούς σε περιοχές του Δυτικού Ειρηνικού Ωκεανού στο παρελθόν, ωστόσο οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι είναι μία ξεχωριστή κατηγορία και αποτελείται από πολύ ισχυρότερους στρατηγικούς πυραύλους.

Ανεξάρτητοι αναλυτές πιστεύουν πως ο πύραυλος που εκτόξευσε σήμερα η Κίνα διέσχισε απόσταση 11.500 χιλιομέτρων πριν προσγειωθεί στον Ειρηνικό Ωκεανό. Κατά πάσα πιθανότητα το όπλο εκτόξευσε ένα κινητός εκτοξευτής τύπου είτε DF-31 είτε DF-41. Όσον αφορά τον ίδιο τον πύραυλο, πραγματικά δεν γνωρίζουμε καμία λεπτομέρεια διότι το Πεκίνο έχει καταφέρει με μεγάλη επιτυχία να διατηρήσει άκρως απόρρητα τα πυρηνικά του προγράμματα.

 

Tags
Back to top button