Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βρετανία:Αποδέχεται το Εργατικό κόμμα την πρόκληση της Τ. Μέι για εκλογες

Στη Μεγάλη Βρετανία, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, κεντροαριστερής αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει στη Βουλή των Κοινοτήτων την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 8 Ιουνίου, την οποία πρότεινε η συντηρητική πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

«Χαιρετίζω την απόφαση της πρωθυπουργού της Βρετανίας να δώσει στους Βρετανούς πολίτες την ευκαιρία να ψηφίσουν για μια κυβέρνηση που θα θέσει σε προτεραιότητα τα συμφέροντα της πλειοψηφίας... Οι Εργατικοί θα προσφέρουν στη χώρα μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση σε μία κυβέρνηση που απέτυχε να ενισχύσει την οικονομία», τόνισε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις δίνουν διπλάσιο προβάδισμα στο κόμμα της Μέι.  

Θετικός στη διεξαγωγή εκλογών εμφανίστηκε και ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Τιμ Φάρον.

«Αυτές οι εκλογές είναι η ευκαιρία μας να αλλάξει κατεύθυνση η χώρα. Αν θέλετε νε αποφύγετε ένα καταστροφικά σκληρό Brexit και αν θέλετε να κρατήσετε τη Βρετανία στην ενιαία αγορά αυτή είναι η ευκαιρία σας. Μόνο οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες μπορούν να εμποδίσουν μια πλειοψηφία των Συντηρητικών».

Αθροιστικά οι βουλευτές των δύο κομμάτων υπερβαίνουν τα δύο τρίτα του συνόλου των 650 Βρετανών βουλευτών, οπότε η προκήρυξη πρόωρων εκλογών είναι πια οριστικά προ των πυλών.

Ο όρος για έγκριση της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών από τα δύο τρίτα των μελών του κάτω σώματος του βρετανικού κοινοβουλίου εισήχθη με την Εκτελεστική Πράξη για Σταθερές Κοινοβουλευτικές Θητείες του 2011, η οποία είχε ως στόχο την πολιτική σταθερότητα.

Tags
Back to top button