Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βρετανία: Έκτακτο διάγγελμα της Τερέζα Μέι, φήμες για πρόωρες εκλογές - Δείτε LIVE (upd)

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αναμένεται να προβεί σε ανακοίνωση έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Ντάουνινγκ Στριτ σήμερα στις 13:15 ώρα Ελλάδας ύστερα από τακτική συνάντηση με τους υψηλόβαθμους υπουργούς της, όπως ανέφερε το γραφείο της Μέι.

Είναι ασυνήθιστο οι ηγέτες να κάνουν δηλώσεις έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ και οι περισσότεροι πρωθυπουργοί επιλέγουν την τοποθεσία αυτή μόνο για πολύ σημαντικές ανακοινώσεις. Το γραφείο της δεν έδωσε καμία ένδειξη αναφορικά με το θέμα της σημερινής ανακοίνωσης, ανέφερε το πρακτορείο Reuters.

Το πρακτορείο Νέα Κίνα (Xinhua), ωστόσο, μετέδωσε ότι η Μέι θα κάνει την ανακοίνωσή της εν μέσω εικασιών για πιθανή προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Σύμφωνα με τον Guardian οι πέντε λόγοι που μπορεί να προκηρυχθούν εκλογές είναι:

- το προβάδισμα των Συντηρητικών στις δημοσκοπήσεις

- οι εν εξελίξει διεργασίες για το Brexit που είναι ακόμα στην αρχή 

- η πρόθεση των Εργατικών να υπερψηφίσουν μια πρόταση για πρόωρες εκλογές

- αναμένεται η απόφαση της δικαιοσύνης για το αν οι «τόρις» θα παραπεμφθούν με την κατηγορία της υπέρβασης δαπανών σε ορισμένες περιφέρειες

- θα δείξει ότι έχει πάρει το μάθημά της από τη λάθος απόφαση του Γκόρντον Μπράουν να μην προχωρήσει σε εκλογές το 2007

Αντίθετα υπάρχουν πέντε λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να υπάρξουν πρόωρες εκλογές στη Βρετανία:

- πρόσφατα η Ντάουνινγκ Στριτ διέψευσε παρόμοιες φήμες

-η Μέι έχει δηλώσει ότι είναι μια πρωθυπουργός που την ενδιαφέρει μόνο να γίνεται η δουλειά

- δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο λαός θέλει πρόωφες εκλογές

- υπάρχει μια εκλογική διαδικασία προγραμματισμένη για τις 4 Μαΐου

- τυχόν νίκη των Συντηρητικών με μεγάλη πλειοψηφία θα δώσει ώθηση στο επιχείρημα της Σκωτίας ότι πρέπει να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της προκειμένου να προστατευθεί από μια μόνιμη εξουσία των Τόρις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η λίρα υποχώρησε μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου για την επικείμενη δήλωση της Μέι. Η στερλίνα σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 0,3% στο 1,2528 δολάριο, έχοντας νωρίτερα ανέλθει στο 1,2615 δολάριο, το υψηλότερο επίπεδό της από τις 27 Μαρτίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button