Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βουλγαρία: «Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από την Τουρκία»

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ διαμήνυσε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα δεχτεί μαθήματα δημοκρατίας από την Τουρκία, εν μέσω της έντασης που επικρατεί στις σχέσεις της Σόφιας με την Άγκυρα, τρεις μόλις ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία. 

Νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε επικρίνει τη Βουλγαρία, υποστηρίζοντας ότι "ασκεί πιέσεις" στην τουρκική μειονότητα ενόψει των εκλογών αυτών. 

"Η Βουλγαρία δεν παραδίδει μαθήματα αλλά και δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατίας, ιδίως από χώρες που δεν σέβονται το κράτος δικαίου", είπε ο Ράντεφ μιλώντας σε δημοσιογράφους. "Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι εκλογές στη Βουλγαρία θα διεξαχθούν ομαλά. Η Βουλγαρία είναι μια ευρωπαϊκή χώρα που τηρεί τους νόμους της, όχι τα αισθήματα των άλλων", πρόσθεσε. 

Η Σόφια κατηγόρησε την περασμένη εβδομάδα την Τουρκία ότι παρεμβαίνει στην εκλογική διαδικασία μετά τις πληροφορίες ότι ένας Τούρκος υπουργός συμμετείχε στην προεκλογική εκστρατεία του κόμματος DOST, του ενός από τους δύο πολιτικούς σχηματισμούς που εκπροσωπούν τους περίπου 500.000 Τούρκους της Βουλγαρίας. 

Στη συνέχεια οι υπηρεσίες ασφαλείας της Βουλγαρίας απέλασαν δύο Τούρκους πολίτες και απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα σε άλλους τρεις. 

Tags
Back to top button