Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βόμβα» από το ΔΝΤ: Ζητά ομαδικές απολύσεις χωρίς όριο

«Βόμβα» στα εργασιακά βάζει το ΔΝΤ που δεν απαιτεί απλώς το διπλασιασμό στο 10% του ορίου για τις ομαδικές απολύσεις, αλλά την κατάργησή του και ουσιαστικά την πλήρη απελευθέρωση του καθεστώτος. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Αγορά» μέχρι στιγμής δεν έχει εκφραστεί αντίδραση από το ευρωπαϊκό σκέλος των δανειστών.

Για τη νέα απαίτηση προϊδέασε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, ο οποίος υποστήριξε ότι «οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από κάθε άλλο Ευρωπαίο, διότι η νομοθεσία δεν είναι ευέλικτη για τις απολύσεις και έτσι το υφιστάμενο εργασιακό προσωπικό πιέζεται να αποδίδει περισσότερο».

Όλα πλέον φαίνεται ότι θα κριθούν σε επίπεδο πολιτικής και όχι τεχνικής συμφωνίας. Αν το ΔΝΤ παραμείνει με το σημερινό του ρόλο στο ελληνικό πρόγραμμα είναι σχεδόν βέβαιη η αλλαγή στο υφιστάμενο καθεστώς. Εάν αποχωρήσει μπορεί να εφαρμοστεί ένα πιο ευέλικτο  σενάριο, με τη δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου, με διατήρηση συστήματος ουσιαστικής διοικητικής προέγκρισης.

Το όριο βρίσκεται σήμερα στο 5% και έως 30 απολύσεις για επιχειρήσεις με 150 εργαζόμενους, ενώ η σχετική κοινοτική οδηγία προβλέπει έως και 10% των εργαζόμενων σε επιχειρήσεις που απασχολούν 100-300 εργαζόμενους.

Tags
Back to top button