Μάλιστα είπε πως μετά από τρία χρόνια υπάρχει ο σχεδιασμός για να εφοδιαστεί η χώρα με μαχητικά αεροσκάφη τύπου Stealth 5ης γενιάς.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης North 98, ο κ. Βίτσας είπε συγκεκριμένα: Στη βάση διακρατικών συμφωνιών που είχε η Ελλάδα με τις ΗΠΑ στείλαμε αίτημα για να διερευνήσουμε όλες τις πλευρές προς την αμερικανική κυβέρνηση και θα ακολουθήσει η απάντησή τους. Οτι έχει οικονομικό χαρακτήρα θα είναι εντός πλαισίου προϋπολογισμού του υπουργείου, είπε ο κ. Βίτσας που σημείωσε ότι δεν μπαίνουν σε λογική κούρσας εξοπλισμών αλλά στη λογική διατήρησης ισορροπιών στο Αιγαίο, άρα υπάρχουν ζητήματα σε μια περιοχή που υπάρχουν πιθανών αλλά όχι εκφρασμένων απειλών.
Ο κ. Βίτσας σε ότι αφορά τη διαπραγμάτευση για να κλείσει η αξιολόγηση σημείωσε ότι η κυβέρνηση θέλει χωρίς νομοθέτηση επιπλέον μέτρων να κλείσει η αξιολόγηση και η χώρα μετά το 2018 να βγει από την εποπτεία και να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή κανονικότητα. Το πρόγραμμα που ακολουθεί η κυβέρνηση έχει αποδώσει με πόνο στην κοινωνία άρα είμαστε εντάξει. Υπάρχει πίεση του ΔΝΤ και ορισμένων κύκλων του γερμανικού υπουργείου οικονομικών για επιπλέον μετρά κάτι που θα έβαζε σε κίνδυνο την κανονικότητα της Ευρώπης.
Για τις συζητήσεις περί Grexit ο κ. Βίτσας σημείωσε: υπάρχουν δυο συζητήσεις η μια συζήτηση του Grexit η οποία έχει φιλολογικό χαρακτήρα η απειλητικό που χρησιμοποιούν οι αντίπαλοι της Ελλάδας. Και το ζήτημα του νομίσματος. Αυτές είναι ωραίες συζητήσεις όταν τις συζητάς με ασφάλεια που παρέχει η κυβέρνηση είναι ωραίες με την έννοια ότι δεν χάνεις και τίποτα ούτε αναλαμβάνεις ευθύνη . Το πρόβλημα αναφέρει ο κ. Βίτσας πιο κάτω είναι με το κλίμα που δημιουργείται με την οικονομική συμπεριφορά και των επενδυτών και του κράτους. Τέτοιου είδους συζητήσεις ούτε προτείνω ούτε μπορώ αλλά και να μπορούσα δεν θα ήθελα να πω ότι ο καθένας δεν θα πει την άποψη του. Απλά στη διαδικασία που αυτό χρησιμοποιείται ως ένας εκβιαστικός ελιγμός βάζω στο τραπέζι το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που εκεί δεν έχω πως να το πω αντίπαλο.
Ωστόσο όταν ρωτήθηκε πως παρόμοιες αναφορές βοηθούν τον ευρωσκεπτικισμό αλλά και πολίτες που λένε καλύτερα με δραχμή παρά με ευρώ, ο κ. Βίτσας σημείωσε : ορισμένες ελίτ της κοινωνίας θέλουν να βάλουν τον κόσμο να σκέπτονται όπως για παράδειγμα για την ξενοφοβία. Αλλά για πείτε μου υπάρχει σήμερα κάποιο νόμισμα ή υπήρχε ποτέ ακόμη και όταν είχαμε εθνικά νομίσματα δεν είχαμε συναλλαγματικές ισοτιμίες και εξαρτήσεις , όταν ο κ. Σημίτης υποτιμούσε τη δραχμή ως προς τι την υποτιμούσε ως προς τον εαυτό της ή ως προς το δολάριο , το Ecu τότε ή το Μάρκο κλπ. Αρα η συζήτηση επί του νομίσματος είτε ως ανταλλακτικού μέσου είτε ως έκφραση ενός συγκεκριμένου μηχανισμού είναι ατελής και πολύ επιπόλαια και επιφανειακή. Η πραγματική συζήτηση έχει να κάνει με ποιο τρόπο η Ελλάδα και η Ευρώπη θα φεύγουν από την κρίση. Σε ποιο επίπεδο αυτό θα γίνει με πολιτικές λιτότητας η πολιτικές ανάπτυξης.
Στην ερώτηση αν η δραχμή βοηθά στην έξοδο της χώρας από την κρίση ο κ. Βίτσας απάντησε : όχι άπλα δεν βοηθά αλλά εγώ θεωρώ ότι μια τέτοια διαδικασία θα ήταν καταστροφή που ισούται με χρεοκοπία.