Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Βίντεο: Ισλαμιστές αντάρτες καταστρέφουν με αντιαρματικούς πυραύλους συριακά μαχητικά στο έδαφος

Ένα βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η ISIS η οποία φαίνεται να καταστρέφει δύο μαχητικά αεροσκάφη της Συρίας L-39Z με αντιαρματικά βλήματα TOW.

Η επίθεση της ISIS πραγματοποιήθηκε στην αεροπορική βάση της Deir Ezzor η οποία πολιορκείται από τις δυνάμεις των ισλαμιστών ανταρτών.

Στο βίντεο φαίνεται τα δύο αεροσκάφη να βρίσκονται εντός καταφυγίων τα οποία όμως είναι ανοικτά χωρίς να προσφέρουν ουσιαστική προστασία καθώς οι αντάρτες κατάφεραν να φέρουν τους εκτοξευτές σε θέσεις όπου η βολή ήταν ευθεία εναντίον των σταθμευμένων  αεροσκαφών.

Στα δύο L-39Z φαίνονται και οι πτερυγικοί φορείς οι οποίοι μπορούν να δεχθούν μη κατευθυνόμενες βόμβες ή και καλάθους ρουκετών.

Στο τέλος του βίντεο το ένα αεροσκάφος φαίνεται μάλλον ανέπαφο αλλά το πιθανότερο είναι να καταστράφηκε και αυτό ολοσχερώς από τον μαύρο καπνό που έβγαινε από αυτό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συριακή Αεροπορία χάνει αεροσκάφη και ελικόπτερα από Α/Τ πυραύλους. Στο παρελθόν αντάρτες του FSA έχουν καταστρέψει ελικόπτερα αλλά αεροσκάφη σε αεροπορικές βάσεις ενώ αυτά βρίσκονται σταθμευμένα.

Στο μέτωπο της al-Bab όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος η τουρκική Αεροπορία  πραγματοποίησε  βομβαρδισμούς σκοτώνοντας, σύμφωνα με το γενικό Επιτελείο 37 ενόπλους της οργάνωσης μεταξύ αυτών και 3 υψηλόβαθμα στελέχη ενώ κτύπησε συνολικά 33 στόχους.

Η ISIS από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε ένα ακόμη τουρκικό ΤΟΜΑ ACV-15 χρησιμοποιώντας Α/Τ πύραυλο ενώ ο τουρκικός Στρατός ανακοίνωσε την απώλεια ενός στρατιώτη σήμερα κατά τη διάρκεια των μαχών περιμετρικά της πόλης.

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό από δορυφορικές φωτογραφίες επιβεβαιώνεται η ανάπτυξη από την Ρωσία στη Συρία πυραύλων μέσου βεληνεκούς Iskander στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δυνάμεων στη χώρα με τελικό στόχο την απελευθέρωση της Ιντλιμπ αλλά και της Ράκκα.

Τουρκικοι βοβμαρδισμοί στην al-Bab στις 28 Δεκεμβρίου

Η ISIS ανακοίνωσε την καταστροφή ενός ακόμη τουρκικού TOMA ACV-15

Δορυφορικές φωτογραφίες επιβεβαιώνουν την ύπαρξη πυραύλων Iskander στην Λαττάκεια

Tags
Back to top button