Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτοαναιρείται συνέχεια ο Σαντορινιός: Δεν έχουμε κάνει πίσω για τα 28 νησιά (βίντεο)

«Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες», τόνισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, αναφερόμενος στα σχέδιο κατοίκησης 28 βραχονησίδων που προωθεί η κυβέρνηση.

Ο κ. Σαντορινιός, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Έχουμε νησιά, την περίοδο από το 1900 έως και σήμερα, τα οποία έχουν πάψει να κατοικούνται, διότι οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να φύγουν. Τέτοια νησιά, αν τα αναβιώσεις, αν τους δώσεις τη δυνατότητα να είναι επισκέψιμα από τουρίστες, θα αποκτήσουν οικονομική ζωή. Όχι απαραίτητα πάνω στο νησί, αλλά θα βοηθήσουν  τις τουριστικές ροές στα διπλανά, μικρά νησιά».

«Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε κάνει πίσω. Εμείς λέμε τι ισχύει και αυτό που ισχύει είναι, υποδομές πρόσβασης προκειμένου να είναι επισκέψιμα από αυτά τα νησιά και νησιά τα οποία κατά κύριο λόγο βρίσκονται στο κεντρικό Αιγαίο», συμπλήρωσε ο κ. Σαντορινιός.

Στην ερώτηση αν θα προχωρήσει η κυβέρνηση στο σχέδιο κατοίκησης, ο υφυπουργός απάντησε ότι θα κατατεθεί πρόταση στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί και να υλοποιηθεί.

Για την αντίδραση της τουρκικής πλευράς ο κ.Σαντορινιός σχολίασε: «Οι Τούρκοι πάντα θέλουν να δημιουργούν προβλήματα σε αυτά τα ζητήματα».

«Είναι νησιά στα οποία δεν θα πάμε σε εποικισμούς, αλλά θα δημιουργήσουμε  μία τουριστική ροή».

Δείτε το απόσπασμα:

Tags
Back to top button