Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Αυτή ήταν η πιο αμαρτωλή πόλη της Αρχαίας Ελλάδας!

Η Κόρινθος θεωρείται συχνά η πιο “αμαρτωλή” πόλη της Αρχαίας Ελλάδας, λόγω της φήμης της για την ιερή πορνεία και τη χαλαρή ηθική της.

Στην Ακροκόρινθο (την ακρόπολη της πόλης) υπήρχε μεγάλο ιερό της Αφροδίτης, της θεάς του έρωτα. Σύμφωνα με αρχαίες πηγές, υπήρχαν ιερόδουλες που πρόσφεραν τις “υπηρεσίες” τους στους προσκυνητές ως θρησκευτική πρακτική.

Η λέξη “κορινθιάζεσθαι” χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα για να περιγράψει την έκλυτη ζωή και την ακολασία.

Συγγραφείς όπως ο Στράβων και ο Αριστοφάνης αναφέρουν ότι η Κόρινθος ήταν διάσημη για τις διασκεδάσεις της.

Ως σημαντικό λιμάνι με διεθνείς επαφές, η Κόρινθος είχε μεγάλη ροή πλούτου και ξένων επιρροών. Η ευημερία της την έκανε κέντρο απολαύσεων, συμποσίων και διασκέδασης.

Όταν οι Ρωμαίοι κατέλαβαν την Κόρινθο, διέδωσαν ακόμη περισσότερο τη φήμη της ως “πόλη της αμαρτίας”. Ο Απόστολος Παύλος, όταν επισκέφθηκε την Κόρινθο, καταδίκασε τη χαλαρή ηθική της.

Αν και πολλές πόλεις της Αρχαίας Ελλάδας είχαν περιοχές ηδονής και πολυτέλειας, η Κόρινθος ξεχώριζε για τη σύνδεση της με την Αφροδίτη, τις ιερόδουλες και τη φήμη της ως κέντρο απολαύσεων. Αν υπήρχε μία “αμαρτωλή πόλη” στην αρχαιότητα, αυτή ήταν η Κόρινθος, όπως αναφέρει το Sportime.gr.

Στα σύνορα της σημαντικής πόλης-κράτος της αρχαίας Πελοποννήσου, ήταν η πλουσιότερη πόλη του αρχαίου κόσμου, εκτείνονταν από τα ανατολικά του σημερινού νομού Κορινθίας έως τα βορειοανατολικά του νομού Αργολίδας και συνόρευε με το Άργος, τα Μέγαρα, την Επίδαυρο και τη Σικυώνα. Η Αρχαία Κόρινθος διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στους πολέμους της Κλασικής περιόδου. Μέλος της ελληνικής συμμαχίας κατά των Περσών, συμμετείχε με 40 πλοία στη μάχη της Σαλαμίνας ενώ έστειλε 5.000 οπλίτες στην περίφημη μάχη των Πλαταιών.

Οι Κορίνθιοι έλεγχαν τον Ισθμό, έχοντας έντονη εμπορική δραστηριότητα - έως ότου απειληθήκαν από την Αθήνα. Αυτή ήταν και μία από τις αιτίες για την έναρξη του Πελοποννησιακού Πολέμου (431 π.Χ.) καθώς ο εμπορικός ανταγωνισμός μεταξύ των δύο πόλεων ήταν μεγάλος. Η Αρχαία Κόρινθος τάχθηκε με την πλευρά των Σπαρτιατών, κατά των Αθηναίων, προσφέροντας τόσο ισχυρό στόλο, το μοναδικό που μπορούσε να αντιμετωπίσει αυτόν της Αθήνας!

 

 

 

 

Tags
Back to top button