Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Αύτη είναι η «Πύλη της Κόλασης» στη Γη (φωτό & βίντεο)

Στο Τουρκμενιστάν, στην έρημο Καρακούμ, υπάρχει η «Πύλη της Κόλασης» στη Γη.

Από την «Πύλη της Κόλασης» ξεπηδούν διαρκώς φλόγες ενώ κανείς δεν έχει καταφέρει να εξερευνήσει το βάθος της. Ίσως να είναι και για καλό…

Ξεπερνώντας τις πιθανές μετα/υπερφυσικές ερμηνείες, η «Πύλη της Κόλασης» δεν είναι τίποτε άλλο από ένα επιστημονικό λάθος με μακροχρόνιες συνέπειες.

Το 1971, Σοβιετικοί ερευνητές άρχισαν να εξερευνούν την έρημα Καρακούμ για πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Κατά τα φαινόμενα, αντί να προχωρήσουν με προσοχή, άρχισαν αμέσως τις γεωτρήσεις.

Από εκεί και πέρα, κανείς δεν γνωρίζει τι έγινε. Εικάζεται ότι η γεώτρηση έπεσε πάνω σε σπηλιά η οποία και βούλιαξε, απελευθερώνοντας τεράστιες ποσότητες μεθανίου.

Οι ενθουσιώδεις επιστήμονες αποφάσισαν να το… κάψουν, θεωρώντας ότι η ποσότητα θα έχει καταστραφεί πλήρως μέσα σε μερικές εβδομάδες. Έκαναν λάθος.

Το μεθάνιο συνεχίζει να καίγεται ως σήμερα, δημιουργώντας μια απόκοσμη σκηνή και δίνοντας στον κρατήρα δικαίως το όνομα της «Πύλης της Κόλασης».

Tags
Back to top button