Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αυτή είναι η νέα, ανατριχιαστική δυνατότητα του Facebook: Πώς ο «Μεγάλος Αδελφός» γίνεται ακόμα πιο δυνατός

Νέα, προαιρετικά- όπως υπογραμμίζεται σχετικά- εργαλεία τα οποία βοηθούν τους χρήστες του να «διαχειρίζονται καλύτερα την ταυτότητά τους, μέσω αναγνώρισης προσώπου» ανακοίνωσε το Facebook.


Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση στο Newsroom του Facebook από τον Γιοακίν Κουϊνονέρο Καντέλα, διευθυντή Applied Machine Learning, πρόκειται για την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιείται για να υποδείξει φίλους που ενδεχομένως ένας χρήστης να θέλει για να κάνει tag («ετικέτες») σε φωτογραφίες ή βίντεο. «Τα χαρακτηριστικά αυτά σας βοηθούν να βρείτε φωτογραφίες στις οποίες δεν είστε tagged και να βρείτε πότε άλλοι ίσως να προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την εικόνα σας ως φωτογραφία προφίλ τους. Επίσης, εισάγουμε έναν τρόπο για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης να μαθαίνουν περισσότερα για το ποιοι βρίσκονται στις φωτογραφίες τις οποίες συναντούν στο Facebook».

Σύμφωνα με τον Καντέλα, χρήστες είπαν πως τους φαίνεται πιο εύκολο να διαχειρίζονται την αναγνώριση προσώπου μέσω μιας απλής ρύθμισης, «οπότε φέρνουμε σε αυτά τα εργαλεία μια απλή επιλογή “on/off”».

«Αν οι ρυθμίσεις προτάσεων ετικέτας είναι στο “καμία’, τότε η default ρύθμιση αναγνώρισης προσώπου θα είναι στο off, και θα παραμένει έτσι μέχρι να αποφασίσετε να την αλλάξετε» συμπληρώνεται σχετικά.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως, εάν ο χρήστης βρίσκεται σε μια φωτογραφία και «είναι μέρος του κοινού στο οποίο απευθύνεται αυτή» το Facebook θα τον ενημερώνει. Αν και ο Καντέλα γράφει πως «έχετε τον έλεγχο της εικόνας σας στο Facebook και μπορείτε να κάνετε επιλογές όπως το αν θέλετε να κάνετε tag τον εαυτό σας, αν δεν το θέλετε, ή να απευθυνθείτε σε αυτόν που ανέβασε τη φωτογραφία σε περίπτωση που έχετε προβληματισμούς», υπογραμμίζοντας ότι «πάντα σεβόμαστε το privacy setting που επιλέγουν οι χρήστες όταν ανεβάζουν φωτογραφίες στο Facebook, και δεν θα λάβετε ενημέρωση εάν δεν ανήκετε στο κοινό της», πολλά sites του ειδικού Τύπου δίνουν έμφαση στη διάσταση «μεγάλου αδελφού» της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου του κοινωνικού δικτύου και τη μεγάλη δύναμη που κάτι τέτοιο συνεπάγεται.


Όσον αφορά στο πού είναι διαθέσιμες αυτές οι νέες λειτουργίες, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν περιλαμβάνονται ο Καναδάς και η ΕΕ, όπου «αυτή τη στιγμή δεν προσφέρουμε τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου».

.huffingtonpost.gr

Tags
Back to top button