Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Αυστρία: Συνεχίζεται η διαμάχη κυβέρνησης-ιδιοκτήτριας για το σπίτι του Χίτλερ (φωτό, βίντεο)

Τέλος δεν έχει η μάχη για το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ. Τώρα, η ιδιοκτήτρια προσέφυγε ενάντια στον νόμο που επιτρέπει στην αυστριακή κυβέρνηση να το κατασχέσει και πιθανότατα να το κατεδαφίσει.

Πρόκειται για το σπίτι στην πόλη Μπραουνάου της Αυστρίας, στο οποίο είχε γεννηθεί ο Χίτλερ στις 20 Απριλίου 1889, σε ένα διαμέρισμα το οποίο νοίκιαζαν οι γονείς του, πάνω από ταβέρνα που υπήρχε στο ισόγειο. Το θέμα του εν λόγω ακινήτου παραμένει άλυτο εδώ και δεκαετίες.

Το 1972 η αυστριακή κυβέρνηση το νοίκιασε, σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει ότι το σπίτι δεν θα πέσει στα χέρια κάποιου ο οποίος θα ήθελε να αναδείξει τη σκοτεινή ιστορία του. Το 1984, η αυστριακή κυβέρνηση προσφέρθηκε να το αγοράσει από την Γκερλίντε Πόμερ, απόγονο των αρχικών ιδιοκτητών, αλλά για δεκαετίες εκείνη απέρριπτε την πρόταση.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών κατέρρευσαν πέρυσι και η Βιέννη αποφάσισε να περάσει από τη βουλή νομοσχέδιο που επιτρέπει την απαλλοτρίωση του κτιρίου για λόγους εθνικού συμφέροντος, καθώς «δεν υπάρχει στην Αυστρία άλλο ιστορικό ακίνητο με τέτοια ιδιαίτερη παγκόσμια και πολιτική σημασία».

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε και τέθηκε σε ισχύ στα μέσα Ιανουαρίου. Κάτι που περίμενε η Πόμερ προκειμένου να προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, όπως αναφέρουν οι New York Times.

Ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου, Βόλφγκανγκ Σαμπλάτνιγκ, επιβεβαίωσε ότι κατατέθηκε προσφυγή και πρόσθεσε ότι αυτή θα εξεταστεί τους επόμενους μήνες. Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας σχολίασε ότι περίμενε μόνο την τελική συμφωνία με την Πόμερ για την αποζημίωσή της, προκειμένου να περάσει σε αυτό η κυριότητα του κτιρίου.

 

Tags
Back to top button