Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Αύριο συγκαλείται η ολομέλεια του Αρείου Πάγου και Εισαγγελέων

Αύριο Τετάρτη συγκαλείται η διοικητική ολομέλεια του Αρείου Πάγου αλλά και η ολομέλεια των Εισαγγελέων, για να γνωμοδοτήσουν για την παράταση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών και εισαγγελέων.

Αρχικώς, η κ. Θάνου είχε ορίσει ως εισηγήτρια την αντιπρόεδρο του Α.Π. Ειρήνη Κιουρτσόγλου, η οποία δεν ήταν έτοιμη και γι’ αυτό τον λόγο είχε αναβληθεί επ’ αόριστον η σύγκληση της Ολομέλειας. Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, η οποία όρισε την αυριανή μέρα ως μέρα συνεδρίασης, άλλαξε την εισηγήτρια και αντ’ αυτής όρισε την ίδια, καθώς και τον αντιπρόεδρο Γεώργιο Σακκά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Κιουρτσόγλου αντικαταστάθηκε, όταν γνωστοποίησε ότι  θα υποστήριζε στην εισήγησή της ότι μόνο με συνταγματική αναθεώρηση μπορεί να γίνει η  παράταση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών.  

Συγκαλείται και η Ολομέλεια των Εισαγγελέων

Αύριο θα συγκληθεί και η Ολομέλεια των Εισαγγελέων μετά το αίτημα που υπέβαλαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου 15 από τους 17 συνολικά αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου. Εισηγητής στην Ολομέλεια θα είναι ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Κωνσταντίνος Παρασκευαίδης.

Το θέμα της παράτασης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης δικαστών και εισαγγελέων έχει προκαλέσει αντιδράσεις από όλες τις δικαστικές ενώσεις, ενώ ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει δηλώσει ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με συνταγματική αναθεώρηση.

Tags
Back to top button