Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα σημειώθηκε τον Μάϊο

Κατά 89.534 θέσεις καταγράφηκαν το μήνα Μάιο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», που οφείλεται κυρίως στην έναρξη της τουριστικής σεζόν.

Τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Μαΐου 2017 αναφέρουν πως οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 264.587, ενώ οι αποχωρήσεις σε 175.053.Το θετικό ισοζύγιο το 2017 είναι ενισχυμένο έναντι του θετικού ισοζυγίου (76.591) τον Μάιο του 2016.

Όμως ,οι μισές νέες προσλήψεις αφορούν ελαστικές μορφές εργασίας και ειδικότερα,από τις 264.587 προσλήψεις οι 134.364 είναι θέσεις πλήρους απασχόλησης και οι 130.323 αφορούν μερική απασχόληση και εκ περιτροπής απασχόληση 

Σε βάση πενταμήνου ( Ιανουάριος – Μάιος 2017) , το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης διαμορφώνεται στις 215.304 νέες θέσεις εργασίας. Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 924.321 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 709.017.  Και το πρώτο πεντάμηνο από τις νέες θέσεις εργασίας το 49,75% αφορούν θέσεις πλήρους απασχόλησης και το 50.25% αφορούν ευέλικτες μορφές απασχόλησης ( 36.90% μερική απασχόληση και 13.35% εκ περιτροπής απασχόληση).

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας αναφέρει πως  η επίδοση του Μαΐου 2017 είναι η υψηλότερη καταγεγραμμένη θετική επίδοση ισοζυγίου μηνός Μαΐου από το 2001 έως σήμερα.

Με αφορμή την δημοσιοποίηση της έκθεσης, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, τόνισε:

Tags
Back to top button