Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αστεροειδής Απόφις: Σε 5 χρόνια από σήμερα θα περάσει ξυστά από τη Γη

Αυτό αναφέρει η ESA, ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία. Οποιαδήποτε πιθανότητα σύγκρουσης έχει αποκλειστεί, αλλά η κοντινή του προσέγγιση θα προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για την επιστήμη και την ενημέρωση του κοινού

Με διάμετρο περίπου 375 μέτρα κατά μέσο όρο, ο Απόφις θα είναι, για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, πιο κοντά στη Γη από τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους σε γεωστατική τροχιά και θα είναι ορατός στον νυχτερινό ουρανό με γυμνό μάτι από μεγάλο μέρος της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας.

Όταν ο Απόφις ανακαλύφθηκε το 2004, οι αρχικές παρατηρήσεις έδειχναν μια μικρή πιθανότητα να συγκρουστεί με τη Γη το 2029, το 2036 ή το 2068. Μια σύγκρουση θα μπορούσε να είναι καταστροφική και γι' αυτό ο αστεροειδής πήρε το όνομά του από τον αιγυπτιακό θεό του χάους και της καταστροφής.

Μεταγενέστερες παρατηρήσεις απέκλεισαν κάθε πιθανότητα σύγκρουσης για τα επόμενα 100 χρόνια τουλάχιστον.

Ο γιγάντιος αστεροειδής που μπορεί να χτυπήσει τη γη το 2182

Παρ' όλα αυτά, η κοντινή προσέγγιση του Απόφις το 2029 αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την επιστήμη και την ενημέρωση του κοινού. Διαστημικές υπηρεσίες και επιστημονικά ινστιτούτα σε όλο τον κόσμο σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν την πτήση για να εξερευνήσουν τον Απόφις από το έδαφος με τη χρήση τηλεσκοπίων και από κοντά με τη χρήση διαστημοπλοίων.

 

Tags
Back to top button