Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρμενία: Διορισμός νέου υπουργού άμυνας στη "σκιά" των γεγονότων του Αρτσάχ

Η ταπεινωτική ήττα και η παράδοση των αρμενικών δυνάμεων προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό της χώρας. Σε μια απόπειρα του να κατευνάσει τις έντονες λαϊκές αντιδράσεις ο πρόεδρος Αρμέν Σαρκισιάν έπαψε από την θέση του τον Υπ.άμυνας Νταβίτ Τονοϊάν.

Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν κατέβει στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν μετά την υπογραφή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που έθεσε τέρμα στις πιο σφοδρές μάχες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, έναν θύλακα μέσα στο Αζερμπαϊτζάν ο οποίος όμως κατοικείται κυρίως από Αρμένιους.

Βάσει της συμφωνίας, που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση της Ρωσίας, οι Αρμένιοι ηγέτες του Ναγκόρνο Καραμπάχ παραδίδουν τμήματα του εδάφους που τελούσαν υπό τον έλεγχό τους για δεκαετίες αλλά συνέχιζαν να αναγνωρίζονται από τη διεθνή κοινότητα ως τμήματα του Αζερμπαϊτζάν.

Στη διάρκεια της τελευταίας σύγκρουσης, οι αζερικές δυνάμεις ανέκτησαν μεγάλα τμήματα του εδάφους που είχαν απολέσει στον πόλεμο των ετών του 1990.

Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις του εισήλθαν στον τομέα Αγκντάμ, μια περιοχή έξω από το Ναγκόρνο Καραμπάχ, τον οποίο οι αρμενικές δυνάμεις έπρεπε να παραδώσουν βάσει των όρων της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

Ο Πασινιάν, ο οποίος απέρριψε τις εκκλήσεις να παραιτηθεί, ανακοίνωσε προχθές, Τετάρτη, ένα σχέδιο δράσης έξι μηνών το οποίο, όπως είπε, σχεδιάστηκε προκειμένου να διασφαλίσει τη σταθερότητα της Αρμενίας.

Πριν ανακοινωθεί η παραίτηση του Τονοϊάν, η αρμενική εφημερίδα Aravot μετέδωσε πως είχε υποβάλει την παραίτησή του.

Tags
Back to top button