Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Αρχαιοκάπηλος ηλικιωμένος στον Βόλο γέμισε το σπίτι του με αμφορείς

Τον χώρο των λαθρανασκαφών από τον οποίο προέρχονται τα αρχαία αντικείμενα που βρήκαν στην κατοχή ενός ηλικιωμένου στο Βόλο, αναζητούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας οι οποίοι έκαναν έφοδο στο σπίτι και την αποθήκη του.

Ο 63χρονος Έλληνας δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να δικαιολογήσει πώς βρέθηκαν στα χέρια του εννέα ακέραιοι αμφορείς και άλλα 23 τεμάχια αμφορέων και αγγείων, όπως και μια βυζαντινή εικόνα. Οι αστυνομικοί, που πήραν την γνωμάτευση αρχαιολόγου ο οποίος αποφάνθηκε ότι τα αγγεία είναι αρχαία, εκτιμούν ότι προέρχονται από παράνομες ανασκαφές σε σημείο που δεν έχουν καταφέρει ακόμη να εντοπίσουν.

Τα αρχαία αντικείμενα κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας που τα εξετάζει για να προσδιορίσει την ηλικία τους και, ενδεχομένως, την ακριβή περιοχή της προέλευσής τους. Ο 63χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων. 

Tags
Back to top button