Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαράδεκτες εικόνες: Το ιστορικό κέντρο της Ρόδου μετατράπηκε σε απέραντο «hot-spot» παράνομων μεταναστών (Βίντεο)

Απαράδεκτες εικόνες έρχονται από τη Ρόδο που "βουλιάζει" από μετανάστες. Εκατοντάδες μετανάστες που έφτασαν στο νησί των Ιπποτών έχουν "στρατοπεδεύσει" σε κεντρικά και ιστορικά σημεία της πόλης.

Όπως μπορούμε να δούμε παρακάτω στις φωτογραφίες, το ιστορικό κέντρο της πόλης έχει μετατραπεί σε μία τεράστια δομή παράτυπων αλλοδαπών, έρμαια των διακινητών που αλωνίζουν στα νησιά του Αιγαίου και «ξεφορτώνουν» σωρεία ανθρώπων στην ακριτική νησιωτική Ελλάδα.

Δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ

<script src="https://player.glomex.com/integration/1/glomex-player.js"></script> <glomex-player data-integration-id="eexbs1bleejqbse" data-playlist-id="v-d50gl127y5yx"> </glomex-player> <script type="application/ld+json"> {"@context":"http://schema.org","@type":"VideoObject","name":"Γέμισε αντίσκηνα με μετανάστες το κέντρο της Ρόδου – «Φαρμακευτικός τουρισμός» από Τούρκους και Βούλγαρους στην Ελλάδα","description":"Σάββατο και Κυριακή στις 05.30\n\nΚάθε Σαββατοκύριακο στις 05:30, η Φαίη Μαυραγάνη μας καλημερίζει με κύρος, ειδήσεις και χαμόγελο. Δίνοντας απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν στην κοινωνία, ερευνώντας θέματα με πρωταγωνιστή τον / την πολίτη. Εκεί όπου η καρδιά της ενημέρωσης χτυπά δυνατά. Επικαιρότητα, ειδήσεις πριν γίνουν viral στο διαδίκτυο, καλεσμένοι που έχουν κάτι σημαντικό και χρήσιμο να πουν. Παράθυρο σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο. Η οικονομία αλλιώς... Μια μεγάλη, ζεστή ΚΑΛΗΜΕΡΑ από τη Φαίη Μαυραγάνη, κάθε Σάββατο και Κυριακή στον ΣΚΑΪ.\n\n#Kalimera","thumbnailUrl":"https://i1thumbs.glomex.com/dC1idjJwdndiMjRzeGwvMjAyNC8xMC8yMC8wNy81MF8xMl82NzE0YjYzNGUzZTQyLmpwZw==/profile:player-960x540","duration":"PT18M28S","uploadDate":"2024-10-20T07:54:31.000Z","contentUrl":"https://video-websearch-indexing.mes.glomex.cloud/3036e0/v-d50gl127y5yx.mp4","embedUrl":"https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs1bleejqbse&playlistId=v-d50gl127y5yx","provider":{"@type":"Organization","name":"glomex GmbH","logo":{"@type":"ImageObject","url":"https://player.glomex.com/","width":136,"height":146}}} </script>

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ρόδου, Γιάννης Πάππου ο οποίος μιλώντας σε τοπικό μέσο του νησιού αναφέρει τα εξής:

«Η λύση στο μεταναστευτικό ζήτημα της Ρόδου έπρεπε να έχει δοθεί χθες.

Η εικόνα του νησιού είναι απαράδεκτη στο κέντρο της πόλης και δεν μπορεί σε έναν προορισμό, ο οποίος θεωρείται η κορωνίδα του τουρισμού της χώρας, να έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε τόσο άσχημες εικόνες.

Δεν μπορεί να παλεύει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου και όλοι οι φορείς προς τη βελτίωση της εικόνας και του προϊόντος και από την άλλη πλευρά το κράτος να δείχνει αδιαφορία σε θέματα τα οποία είναι ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για την επιχειρηματικότητα, αλλά πολύ περισσότερο για το σύνολο της κοινωνίας των νησιών μας.

Είναι πολύ καθυστερημένα τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης.

Έχουμε κάνει όλες τις επικοινωνίες κι επαφές με τα αρμόδια υπουργεία οι βουλευτές Δωδεκανήσου, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, οι δήμαρχοι των νησιών, οι εκπρόσωποι φορέων, όπως το Οικονομικό Επιμελητήριο το Εμπορικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και οι Εμπορική Σύλλογοι.

Νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο το έχουν πληροφορηθεί από όλες τις πλευρές κι έπρεπε να έχει λυθεί χθες».

Το ίδιο ζήτημα διατρανώνει και  ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Ρόδου Κώστας Σπανός, ο οποίος σε σχετική του δήλωση υποστηρίζει ότι:

« Η ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της πόλης με τους πρόσφυγες και μετανάστες, να έχουν κάνει κατάληψη, στο πάρκο δίπλα από το Ταχυδρομείο, στο πάρκο του Θέρμαι, πίσω και κάτω από το κτήριο της Περιφέρειας και σε πολλούς παρακείμενους δρόμους, μετατρέποντάς την σε ένα υπαίθριο hot spot, είναι γνωστή και απαράδεκτη για έναν προορισμό όπως ο τόπος μας, αλλά και για τον πολιτισμό μας».

 

 

Tags
Back to top button