Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Αντίθετοι οι διοικητικοί δικαστές στην κατάργηση προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις

Αντίθετη είναι η Ένωση Διοικητικών Δικαστών με την κατάργηση προσωπικής διαφοράς του ν. 4387/2016 στις συντάξεις των συνταξιούχων δικαστικών λειτουργών, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε  δημοσιεύματα των ηλεκτρονική και εντύπων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

          

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών επισημαίνει, σε μια λακωνική ανακοίνωσή της, ότι «οι  συνταξιούχοι δικαστικοί λειτουργοί έχουν έως σήμερα υποστεί περικοπές στις συντάξεις τους σε ποσοστό άνω του 60% και είναι αυτονόητο ότι τα παραπάνω ισχύουν και για τις συντάξεις όλων των υπόλοιπων συνταξιούχων».

          

Όπως υποστηρίζεται και ειδικά από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων θα υπάρξει μείωση των καταβαλλόμενων συντάξεων μέσω του επαναϋπολογισμού τους και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς. Οι συνταξιούχοι υποστηρίζουν πως η τελική μεσοσταθμική μείωση για τους σημερινούς συνταξιούχους, με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, θα είναι περίπου 20%.

          

Ακόμη, σύμφωνα με το εν λόγω Δίκτυο η κυβέρνηση έχει ήδη προνομοθετήσει την κατάργηση (εξάλειψη) της προσωπικής διαφοράς από 1-1-2019. Μάλιστα επικαλείται  την αιτιολογική έκθεση και το  «νόμο Κατρούγκαλου»  (άρθρο 14 παρ. 2α  του ν. 4387/2016), για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από 1-1-2019

που αναφέρει:   

«2.α.Μέχρι την 31.12.2018, οι συντάξεις της προηγούμενης παραγράφου συνεχίζουν να καταβάλλονται στο ύψος που είχαν διαμορφωθεί κατά την 31.12.2014, σύμφωνα με τις τότε ισχύουσες διατάξεις. Ειδικά, ο υπολογισμός της κράτησης υπέρ υγειονομικής περίθαλψης διενεργείται, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 30 του άρθρου 1 του ν. 4334/2015, όπως ισχύει. β. Από 1.1.2019, εφόσον το καταβαλλόμενο ποσό των συντάξεων αυτών είναι μεγαλύτερο από αυτό που προκύπτει από τον υπολογισμό τους βάσει της παραγράφου 1, το επιπλέον ποσό εξακολουθεί να καταβάλλεται στον δικαιούχο ως προσωπική διαφορά, συμψηφιζόμενο κατ’ έτος και μέχρι την πλήρη εξάλειψή του, με την εκάστοτε αναπροσαρμογή των συντάξεων, όπως αυτή προκύπτει σε εφαρμογή της παραγράφου 3».

           

Παράλληλα, η αιτιολογική έκθεση του ίδιου νόμου αναφέρει:

«…Με βάση το άρθρο 14 επανυπολογίζονται οι συντάξεις που ήδη καταβάλλονται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου. (…). Μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής (σ.σ.: καλοκαίρι του 2018) οι συντάξεις συνεχίζουν να καταβάλλονται στο ύψος που είχαν διαμορφωθεί κατά την 31-12-2014 σύμφωνα με τις τότε ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις παρακρατούμενης της εισφοράς υπέρ υγειονομικής περίθαλψης όπως αυτή προβλέπεται στο άρθρο 1 παρ.30 του ν. 4334/2015».

Tags
Back to top button