Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Aντέχει η Ελλάδα 7 Ρίχτερ; Τα ρήγματα που μπορούν να δώσουν θανάσιμους σεισμούς (βίντεο)

Στον απόηχο της τραγωδίας στη Μάνδρα, τα ολέθρια αποτελέσματα της οποίας ισοδυναμούν μ’ εκείνα ενός σεισμού, σ’ αυτό το βίντεο ακτινογραφείται -σε σχέση μ’ αυτόν τον δεύτερο κίνδυνο από φυσική καταστροφή- ο ελληνικός χώρος, ο οποίος συγκεντρώνει το 90% της σεισμικής ενέργειας του ευρωπαϊκού.


Ζητούμενο -αφενός πόσο αντέχει η χώρα, η έκτη πιο σεισμογενής σε παγκόσμιο επίπεδο, σε περίπτωση μεγάλου σεισμού, αφετέρου ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις μιας ισχυρής δόνησης στην πιο πυκνοκατοικημένη Περιφέρεια της Ελλάδας, δηλαδή την Αττική.

Αστοχίες, ολιγωρίες, τρωτότητα κατασκευών, κίνδυνοι από δημόσια και άλλα κτίρια συνάθροισης κοινού που δεν έχουν ακόμη ελεγχθεί παρότι έχουν περάσει 16 χρόνια από τη σχετική υπουργική απόφαση, αλλά και η κρυμμένη, σε υποθαλάσσια ρήγματα, απειλή για την Αττική, μπαίνουν στο μικροσκόπιο των Πανεπιστημιακών, Κωνσταντίνου Σπυράκου, καθηγητή στο Μετσόβιο και διευθυντή του εργαστηρίου αντισεισμικής τεχνολογίας του ΕΜΠ, Άκη Τσελέντη, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Ευθύμιου Λέκκα, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), και Εύης Νομικού, επίκουρης καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλους της επιστημονικής ομάδας που χαρτογράφησε τα πέντε μεγάλα ρήγματα, στο βυθό του Αιγαίου, ανάμεσα στη Σαντορίνη και την Αμοργό, που μπορούν να δώσουν σεισμούς μέχρι και 7,3 Ρίχτερ.

cnn.gr

Tags
Back to top button