Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ανησυχητικά στοιχεία στη Σκωτία: Το 45% των κοριτσιών δεν έχει πρόσβαση σε προϊόντα προσωπικής υγιεινής

Έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο από τη φιλανθρωπική οργάνωση Plan International, απέδειξε πως η φτώχεια, ακόμη και σε μια χώρα όπως η Σκοτία, αναγκάζει πολλά κορίτσια, αντί για ταμπόν ή σερβιέτες, να χρησιμοποιούν εναλλακτικές λύσεις κάθε είδους.

Στη Σκοτία, το ποσοστό των κοριτσιών που λόγω έλλειψης χρημάτων δεν έχουν πρόσβαση σε προϊόντα υγιεινής φτάνει το τρομακτικό ποσοστό του 45% και η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε με την έναρξη της σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς να διανείμει στα σχολεία και τα πανεπιστήμια δωρεάν σερβιέτες και ταμπόν.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της Σκοτίας, στόχος της κίνησης αυτής είναι να αντιμετωπιστεί η λεγόμενη «άγνοια αγοράς παρόμοιων προϊόντων λόγω έλλειψης χρημάτων» σε μία χώρα όπου σχεδόν ένα στα δύο κορίτσια καταφεύγει στη χρήση εναλλακτικών λύσεων.

«Σε μια χώρα τόσο πλούσια όσο η Σκωτία, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ο καθένας θα πρέπει να αγωνίζεται για την αγορά βασικών προϊόντων υγιεινής» υποστηρίζουν οι αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σε όλη τη Βρετανία, το πρόβλημα επηρεάζει το ένα στα 10 κορίτσια και έχει αυξηθεί σύμφωνα με τον αριθμό των φτωχών και τη χρήση των τραπεζών τροφίμων.

Σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει το κοινό, βρετανική εταιρεία κατασκευής προϊόντων υγιεινής καταχώρισε διαφημίσεις στις εφημερίδες με το σλόγκαν «φτιάξε τη δική σας» σερβιέτα.

Οι αρχές της Σκοτίας εκτιμούν ότι χρηματοδοτώντας αυτά τα προϊόντα και βάζοντάς τα δίπλα σε άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης στις δημόσιες τουαλέτες, όπως χαρτί τουαλέτας και σαπούνι για τα χέρια, τα κορίτσια δεν θα ντρέπονται πια, όπως λένε τα ίδια συχνά.

Άλλωστε η έμμηνος ρύση, μια λειτουργία του ανθρώπινου σώματος σε πολλές χώρες του κόσμου, ακόμη και σε κοινωνικές ομάδες του λεγόμενου πρώτου κόσμου, θεωρείται θέμα ταμπού, ακόμη και ντροπή.

Εκπρόσωποι κοινωνικών και φιλανθρωπικών οργανώσεων υποστηρίζουν ότι οι κυβερνήσεις οφείλουν να εστιάσουν τις προσπάθειές τους στην έλλειψη εκπαίδευσης. Ότι πρέπει να μάθουν τα κορίτσια πώς λειτουργεί το σώμα τους και ότι η περίοδος είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό.

Πρέπει να σημειωθεί ότι παγκοσμίως περίπου 1,25 δισ. γυναίκες δεν έχουν πρόσβαση σε τουαλέτα κατά την έμμηνο ρύση, σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης WaterAid. Μάλιστα, στις φτωχότερες χώρες, πολλά κορίτσια χάνουν μαθήματα κατά τη διάρκεια της περιόδου και τελικά εγκαταλείπουν το σχολείο.

Tags
Back to top button