Το σενάριο του Αρμαγεδδών αναπαράγεται ολοένα και περισσότερο το τελευταίο διάστημα από τους επιστήμονες, καθώς η ανάπτυξη και εξέλιξη των τηλεσκοπίων παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης περισσοτέρων ουρανίων σωμάτων. Ένα από αυτά και συγκεκριμένα ένας αστεροειδής με διάμετρο τρία μίλια, αναμένεται να περάσει σε εξαιρετικά κοντινή απόσταση από τη Γη, την 1η Σεπτεμβρίου.
Η NASA παρακολουθεί την πορεία του αστεροειδή και οι επιστήμονες προσπαθούν να υπολογίσουν επακριβώς την πορεία του, σημειώνοντας πως πρόκειται για το μεγαλύτερο ουράνιο αντικείμενο που πλησιάζει τόσο κοντά στον πλανήτη μας.
Ο μεγάλος βράχος, που έχει ονομαστεί «Φλοράνς», θα περάσει σε απόσταση μόλις 7 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη. Μπορεί να φαίνεται τεράστια απόσταση για τα δικά μας δεδομένα, οι αστρονόμοι ωστόσο εξηγούν ότι είναι εξαιρετικά κοντινή για τα επιστημονικά δεδομένα.
Ο αστεροειδής πέρασε για τελευταία φορά κοντά στη Γη το 1890 και μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2017, αναμένεται να επανέλθει το 2.500!
«Δεν είναι το πιο κοντινό αντικείμενο που έχει περάσει από τη Γη, είναι όμως το μεγαλύτερο σε αυτήν την απόσταση», δηλώνει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας της Διαστημικής Υπηρεσίας. «Το ίδιο διάστημα θα περάσουν πολλοί αστεροειδείς κοντά στη Γη, αλλά όλοι τους θα είναι κατά πολύ μικρότεροι», προσθέτει.