Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ανυποχώρητος ο Νετανιάχου: Έχω μήνυμα για τους τυράννους της Τεχεράνης...Αν επιτεθεί το Ιράν θα απαντήσουμε!

Με το που ανέβηκε στο βήμα ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου για να απευθυνθεί στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αρκετοί από τους παριστάμενους εκπροσώπους χωρών αποχώρησαν, άλλοι τον αποδοκίμασαν και άλλοι τον χειροκρότησαν. 

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι δεν σκόπευε να εμφανιστεί ενώπιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ φέτος. Αλλά πρόσθεσε ότι άλλαξε γνώμη αφού άκουσε «ψέματα και συκοφαντίες» εναντίον του Ισραήλ από «ομιλητές σε αυτό το βήμα».

«Η χώρα μου βρίσκεται σε πόλεμο, παλεύοντας για τη ζωή της», είπε και πρόσθεσε ότι «το Ισραήλ λαχταρά την ειρήνη και θα κάνει ξανά ειρήνη».

Ειδική αναφορά έκανε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο Ιράν. «Δεν υπάρχει μέρος στο Ιράν που το «μακρύ χέρι» του Ισραήλ δεν μπορεί να φτάσει», είπε και πρόσθεσε ότι από τότε που η Χαμάς εισέβαλε στο Ισραήλ, η χώρα του πολεμά σε έξι ακόμη πολεμικά μέτωπα «οργανωμένα από το Ιράν». Αυτές περιλαμβάνουν τη Χεζμπολάχ που επιτίθεται στο Ισραήλ από τον Λίβανο, τους Χούθι που επιτίθενται από την Υεμένη, τις σιιτικές πολιτοφυλακές του Ιράν που τους στοχεύουν από τη Συρία και το Ιράκ, καθώς και τους «παλαιστίνιους τρομοκράτες» στη Δυτική Όχθη και το Ιράν που επιτίθεται στο Ισραήλ. «Έχω ένα μήνυμα για τους τυράννους της Τεχεράνης. Αν μας χτυπήσετε, θα σας χτυπήσουμε», είπε ο Νετανιάχου υπό τις επευφημίες των παρευρισκομένων. «Δεν υπάρχει μέρος στο Ιράν που να μην μπορεί να φτάσει το μακρύ χέρι του Ισραήλ. Και αυτό ισχύει για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή».

Τι Ναζί, τι Χαμάς 

«Θα ήταν «αδιανόητο» για το Ισραήλ να επιτρέψει στη Χαμάς να παραμείνει μέρος της Γάζας όταν τελειώσει ο πόλεμος», είπε ακόμα και τόνισε; «Φανταστείτε σε μια μεταπολεμική κατάσταση στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, φανταστείτε να επιτρέπετε στους ηττημένους Ναζί το 1945 να ανοικοδομήσουν τη Γερμανία. Είναι αδιανόητο. Είναι γελοίο. Δεν συνέβη τότε και δεν πρόκειται να συμβεί τώρα».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε επίσης ότι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να διασφαλίσει ότι η τρέχουσα σύγκρουση θα είναι η τελευταία που διεξάγεται στην περιοχή είναι εάν η Γάζα είναι «αποστρατιωτικοποιημένη και αποριζοσπαστικοποιημένη». Ο Νετανιάχου είπε ακόμα ότι ο στρατός του Ισραήλ έχει σκοτώσει ή αιχμαλωτίσει «περισσότερο από το μισό» της Χαμάς μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Tags
Back to top button