Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ανατριχίλα! Ακούστε για πρώτη φορά τον καθηλωτικό ήχο της Αγίας Σοφίας, όπως τον άκουγαν τον 6ο αιώνα (Video)

Επιστήμονες από το Στάνφορντ, κατάφεραν με τη βοήθεια της τεχνολογίας να ανασυνθέσουν και να αναδημιουργήσουν την εκπληκτική ακουστική της Αγίας Σοφίας και να αναπαραστήσουν ηχητικά τις ψαλμωδίες έτσι όπως ακουγόντουσαν μέσα στον ναό, τον 6ο αιώνα.


Το αποτέλεσμα της υποβλητικής ακουστικής που ανασυντέθηκε από τους επιστήμονες των τμημάτων του Στάνφορντ, «Εικόνες του ήχου», «Κέντρο Ελέγχου Υπολογιστών Μουσικής και Ακουστικής» και του τμήματος «Ιστορίας της τέχνης», πήρε σάρκα και όστα χάρη στην τεχνολογία Convolution Reverb.

Οι επιστήμονες συνδύασαν βυζαντινές ψαλμωδίες του 6ου αιώνα και ανακατασκεύασαν την υποβρύχια ακουστική του ναού, χρησιμοποιώντας τεχνικές αντίστροφης αντήχησης, και καταγραφές των αντηχών σε συγκεκριμένους χώρους. Στη συνέχεια φορτώνονται το λογισμικό σε έναν ειδικό ηλεκτρονικό υπολογιστή και κατάφεραν να προσομοιάσουν ψηφιακά τον ήχο, που είναι γνωστός ως «auralization».

Το αποτέλεσμα είναι καθηλωτικό

 

Tags
Back to top button