Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Αν. Μέρκελ: «Σοβαρή ζημιά και πλήγμα εμπιστοσύνης» η αποχώρηση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία

Πλήγμα για τη διεθνή κοινότητα χαρακτήρισε η Άνγκελα Μέρκελ την αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από την πυρηνική συμφωνία για το Ιράν. Η καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε, πως αυτή η απόφαση προξενεί σοβαρή ζημιά και επιφέρει βαθιά τομή στις διεθνείς σχέσεις.

Δεδομένου ότι η συμφωνία έχει την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η μονομερής αποχώρηση της Ουάσιγκτον συνιστά πλήγμα για την εμπιστοσύνη στη διεθνή τάξη, δήλωσε την Παρασκευή το μεσημέρι στη Συνάθροιση της Καθολικής Εκκλησίας στην πόλη του Μύνστερ.

Παρ' όλα αυτά η αμερικανική απόφαση «δεν αποτελεί όμως αιτία να τεθεί σε αμφισβήτηση ολόκληρη η διατλαντική εταιρική σχέση», τόνισε η Άγκελα Μέρκελ. Ένας από τους λόγους είναι ότι η Ευρώπη δεν μπορεί μόνη της να δράσει διεθνώς ως ειρηνευτική δύναμη. «Το κατά πόσο θα είμαστε σε θέση», αναρωτήθηκε η καγκελάριος, «να διατηρήσουμε ζωντανή τη συμφωνία, όταν μια τόσο μεγάλη οικονομική δύναμη δεν συμμετέχει, αυτό θα πρέπει να το συζητήσουμε με το Ιραν.» «Το ελπίζουμε», είπε η καγκελάριος, «αλλά η Ευρώπη δεν θα πρέπει να δίνει την εντύπωση ότι είναι ισχυρότερη από ότι στην πραγματικότητα είναι.»

Tags
Back to top button