Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλέξης Μητρόπουλος: Πάνε για κανονικό 6ήμερο αλλά και 7ήμερο στην βιομηχανία ενώ η Ευρώπη πάει για 4ήμερο (Βίντεο)

Εργασιακός μεσαίωνας αναμένει τους Έλληνες εργαζομένους από μνημονιακούς νόμους που τίθενται σε εφαρμογή, σύμφωνα με γνωστό εργατολόγο.

Πρόκειται για μια κατάσταση που μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε χιλιάδες εργαζομένους, ενώ θα καταστρέψει την όποια εργασιακή ειρήνη είχε απομείνει στην χώρα μας.    

Ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος σε συνέντευξη του σε εκπομπή ανέφερε “για την εφαρμογή της εξαήμερης εργασίας από την 1η Ιουλίου”, ενώ τόνισε ότι “στη διάταξη του πρώτου μνημονίου είχε γίνει λόγος και για επταήμερη εργασία στη βιομηχανία.

Τέλη κυκλοφορίας: Έρχονται αλλαγές και "κούρεμα" στα πρόστιμα από το 2025

Ο κ.Μητρόπουλος ανέφερε σε εκπομπή στο Attica TV:

«Ο νόμος είναι έτοιμος, ψηφισμένος από τον Σεπτέμβριο του 2023, ο εργατικός νόμος Γεωργιάδη. Τα τρία άρθρα που προβλέπουν εξαήμερη εργασία και ένα πιο σκληρό, που προβλέπει ένταξη μαζικών βιομηχανιών στην επταήμερη εργασία.

 Η διάταξη αυτή είναι του πρώτου μνημονίου, αλλά επειδή τότε δεν τόλμησαν οι δανειστές να το βάλουν χωρίς συναίνεση των εργαζομένων, τώρα μπορεί ο εργοδότης και η βιομηχανία να εφαρμόσει εξαήμερο υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους, χωρίς να αντιδρούν και χωρίς να εξαρτιέται από τη συμφωνία των εργαζομένων.

Είναι υποχρεωτικό, δεν τίθεται υπό την κρίση του εργαζόμενου! Όλα αυτά θα δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα και στεναχώριες στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που καλούνται τώρα, μετά από 40-50 χρόνια εφαρμογής του πενθημέρου, να δουλέψουν εξαήμερο σε επιχειρήσεις δύο μεγάλων κατηγοριών και έχουμε και το επταήμερο που εκεί η Κυβέρνηση επέλεξε να εντάξει και μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων, εμφιάλωσης, που για πρώτη φορά μπορούν να δουλεύουν επτά ημέρες κατά τον τρόπο που είπαμε της δουλειάς κατά το εξαήμερο. Αυτό συνδυάζεται με τον επίσης νόμο Γεωργιάδη με το 13ωρο ημερήσιο ωράριο”.

Δυσοίωνο το μέλλον ων εργαζομένων στην χώρα μας  

Αυτό που πρέπει να κατανοήσουν οι αρμόδιοι στην Ελλάδα είναι ότι αν θέλουν να έχουν και στο μέλλον ψηφοφόρους θα πρέπει να φροντίσουν να λυθεί το δημογραφικό. Κάτι που η 6ημερη εργασία θα επιδεινώσει.

Αν λοιπόν επιθυμούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα, λες και είναι αυτό που λείπει από την οικονομία, η οποία δόξα το Θεό με βάση τα δικά τους στοιχεία πάει καλά, θα πρέπει να φροντίσουν να έχουν ευτυχισμένους τους εργαζόμενους και όχι κάποιους μεγαλοεργοδότες που σκέφτονται με λογικές του 19ου αιώνα.

Τι προβλέπει ο νόμος σήμερα

Σύμφωνα με τον νόμο, η απασχόληση των εργαζομένων, κατά την πρόσθετη ημέρα, δεν δύναται να υπερβαίνει τις οκτώ ώρες, ενώ δεν επιτρέπεται η πραγματοποίηση υπερεργασίας και υπερωριακής απασχόλησης από τον εργαζόμενο.

Οι ανωτέρω εργοδότες υποχρεούνται να καταχωρίζουν τα στοιχεία των χρονικών ορίων εργασίας των εργαζομένων τους που θα απασχοληθούν κατά την έκτη ηµέρα στη δήλωση οργάνωσης του χρόνου εργασίας πριν από την ανάληψη υπηρεσίας από τους εργαζομένους.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι έρχεται εργασιακός Αρμαγεδώνας και όλα τα σενάρια είναι ανοικτά.

Tags
Back to top button