Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αισιόδοξος ο Γ. Κατρούγκαλος για το κλείσιμο της αξιολόγησης: Βλέπει περίγραμμα συμφωνίας πριν την 20η Φεβρουαρίου

Την αισιοδοξία του ότι οι διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση θα ολοκληρωθούν σύντομα εξέφρασε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποίησε με τον επίτροπο Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, ο Κατρούγκαλος σημείωσε πως σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αξιολόγησης «έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις για να υπάρξει ένα περίγραμμα συμφωνίας άμεσα, ώστε να μη χαθεί η προθεσμία της 20ης Φεβρουαρίου». Ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε την πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση σε «θέματα αρχών», τονίζοντας ωστόσο πως η Αθήνα γνωρίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει επ’ άπειρον παράταση των διαπραγματεύσεων, καθώς ο βασικός στόχος είναι η χώρα να ενταχθεί σύντομα στην ποσοτική χαλάρωση.

Επιπλέον, ανέφερε πως η Επιτροπή έχει αναλάβει ένα «σημαντικό υποβοηθητικό ρόλο», σημειώνοντας πως εάν η διαπραγμάτευση γινόταν μόνο με τους Ευρωπαίους, η αξιολόγηση θα είχε κλείσει από τον περασμένο Δεκέμβριο. Τόνισε, δε, ότι «ο λόγος που δεν κλείνει η αξιολόγηση είναι η αμφιθυμία του ΔΝΤ» και οι «παράλογες απαιτήσεις» του να ανοίξουν θέματα που έχουν κλείσει σε προηγούμενη φάση, όπως το φορολογικό και το συνταξιοδοτικό.

Tags
Back to top button