Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Α.Γραβάνης: «Δεν έρχεται το τέλος της πανδημίας με την Όμικρον»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας Αχιλλέας Γραβάνης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Δευτέρας, τόνισε μεταξύ άλλων πως «δεν έρχεται το τέλος της πανδημίας με την Όμικρον».

Όπως είπε δεν γνωρίζουμε ακόμα ποια θα είναι η εικόνα της λοίμωξης το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος θα είναι πολύ δύσκολοι μήνες όσον αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων. Θα εξαρτηθεί πόσο δύσκολοι θα είναι και από τη συμπεριφορά των πολιτών. 

Τα μέτρα που αφορά στη μάσκα είναι πολύ σημαντικά, τόνισε ο κ. Γραβάνης 

Μάλιστα κάλεσε να χρησιμοποιούμε τη μάσκα ΚΝ95 και FFP2 παντού όπου βρισκόμαστε με συνανθρώπους μας, είτε είμαστε στο σπίτι στη δουλειά, είτε εξωτερικά.

«Αν χρησιμοποιούμε τη μάσκα όλοι μας, η πιθανότητα λοίμωξης ακόμα και σε συνωστισμό κάτω από ένα μέτρο είναι 0,4-1% », σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Και κατέληξε: «Έχουμε δυο μεγάλα όπλα τις μάσκες και τα εμβόλια, πρέπει να εμβολιαστούμε ταχύτατα. Όσοι πιο πολλοί εμβολιαστούν και με τις δύο δόσεις, και όσοι εμβολιαστεί με την τρίτη δόση τόσο μικρότερη θα είναι η πιθανότητα να μπούμε σε μερικό ή γενικό lockdown».

Tags
Back to top button