Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Άγρια δολοφονία χριστιανού από ισλαμιστή στην Αίγυπτο – Του έκοψε το λαιμό γιατί πούλαγε αλκοόλ (βίντεο)

Μόλις 3 εβδομάδες μετά την επίθεση αυτοκτονίας που σκότωσε 27 ανθρώπους, κυρίως γυναικόπαιδα σε παρακείμενο ναό στην έδρα των κοπτών στο Κάιρο  μια νέα σεχταριστική επίθεση διαπράτεται στην Αλεξάνδρεια.

Σύμφωνα με το Τahrir News, ένας χριστιανός επιχειρηματίας δολοφονήθηκε από ισλαμιστή γενειοφόρο χθες για την πώληση αλκοόλ στο μαγαζί του. Ο συλληφθείς ύποπτος αιφνιδίασε το θύμα επιτιθέμενος από πίσω και του έκοψε το λαιμό με μεγάλο μαχαίρι και ενώ αυτό κάπνιζε ναργιλέ αμέριμνο στο μπροστινό μέρος του καταστήματος.

Εικόνες από βιντεοκάμερα παρακολούθησης δείχνουν την επίθεση.Το περιστατικό αυτό φαίνεται να είναι μια πράξη «hisba, επιβολή του ισλαμικού νόμου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η έκθεση του Lorenzo Vidino (Dr. Lorenzo Vidino είναι ο  Director of the Program on Extremism στο George Washington University) για τα περιστατικά της «hisba* » καταδεικνύει ότι με βάση μερικές ερμηνείες επιτρέπεται σε κάθε μουσουλμάνο να επιβάλλει ισλαμικές απαγορεύσεις και όχι μόνο η αστυνομία.

Ο ύποπτος για τη δολοφονία συνελήφθηκε.Το έγκλημα διαπράχθηκε στην Khalid bin Walid Sidi Bishr, στην Ανατολική Αλεξάνδρεια.youm7 Trahir news alarabiya.

* »Το hisba σύμφωνα με την Εγκυκλοπαίδεια του ισλάμ είναι ο όρος που καθορίζει από την μια το καθήκον κάθε μουσουλμάνου να διατάξει το καλό και ν΄απαγορεύσει το κακό και από την άλλη το λειτούργημα του προσώπου που είναι επιφορτισμένο στην πόλη με την εφαρμογή αυτού του κανόνα στην αστυνόμευση των ηθών και ειδικότερα σε αυτήν της αγοράς. »( υπό την εποπτεία του Hervé Bleuchot 1966.)

dimpenews.com

Tags
Back to top button