Κύρια θέματα, Γερμανία • 26/03/2021 - 7:15
Αφόρητος "πόνος" για τους Γερμανούς συνεργάτες των Τούρκων: Το Βερολίνο ούτε συμβολικό μήνυμα δεν έστειλε για την εθνική μας επέτειο! (βίντεο)
Δεν έγινε καμία δήλωση, ούτε ανακοίνωση, ούτε εστάλη κάποιο γραπτό μήνυμα!
Στο Βερολίνο πρέπει να υπάρχει πολύ μεγάλος πόνος για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης 1821 καθώς δεν έστειλε ούτε συμβολικό μήνυμα για την Εθνική επέτειο της Ελλάδας.
Από γερμανικής πλευράς υπήρξε μόνο μήνυμα του προέδρου της Γερμανίας Αρμιν Λάσετ προς την Ελληνίδα ομόλογό του Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Δείτε το βίντεο
Ούτε δήλωση ούτε ανακοίνωση ούτε μήνυμα δεν έστειλαν!
Είναι χαρακτηριστικό όπως αναφέρθηκε και σε ρεπορτάζ της «Ωρας Ελλάδος» στο Open TV, ότι δεν έγινε καμία δήλωση, ούτε ανακοίνωση, ούτε εστάλη κάποιο γραπτό μήνυμα με αφορμή το 1821.
«Η Γερμανία δεν στήριξε ούτε σε συμβολικό επίπεδο, ούτε χθες στη Σύνοδο τα ελληνικά δίκαια» ειπώθηκε χαρακτηριστικά.
Αντίθετα ανήμερα της 25ης Μαρτίου η Ανγκελα Μέρκελ στήριξε ξεκάθαρα την Τουρκία στη Σύνοδο Kορυφής, γεγονός που εκτίμησε και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Στήριξε μόνο την Τουρκία!
«Η ευημερία μας στην Ευρώπη είναι εφικτή μόνο με καλές σχέσεις με τους γείτονές μας και εκτός ΕΕ. Και αυτό ισχύει κυρίως για την εταίρο στο ΝΑΤΟ, Τουρκία», με την οποία οι σχέσεις είναι πολύπλευρες, δήλωσε η κυρία Μέρκελ και συνέχισε:
«Αποτελεί καλή είδηση το γεγονός ότι η Τουρκία, μετά τις προκλητικές δραστηριότητες σε κυπριακά και ελληνικά ύδατα, έδειξε τους τελευταίους μήνες ένα δείγμα αποκλιμάκωσης στην ανατολική Μεσόγειο, μπήκε και πάλι σε διάλογο με την Ελλάδα και θα συνεχιστούν και οι συνομιλίες για το μέλλον της Κύπρου στο σχήμα 5+1 υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών».
«Όλοι παρακολουθήσαμε την ένταση την προηγούμενη χρονιά στην ανατολική Μεσόγειο και είμαστε ευγνώμονες που φτάσαμε σε αποκλιμάκωση – και σε ό,τι αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο
Αυτό από τη μία πλευρά το χαιρετίσαμε, αλλά από την άλλη πλευρά στρέψαμε την προσοχή μας στην εσωτερική πολιτική και εκφράσαμε την ανησυχία μας, για παράδειγμα για το τι σημαίνει η έξοδος της Τουρκίας από την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης».
Τόνισε ωστόσο ότι, παρά τις κάποιες φορές βαθιές διαφορές απόψεων, «το να μην συζητάμε δεν αποτελεί απάντηση», καθώς χρειάζονται επαφές με την Τουρκία σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να συζητώνται τα θέματα στα οποία υπάρχουν διαφωνίες, αλλά και για κοινά συμφέροντα. Κεντρικό σημείο, ανέφερε, αποτέλεσε η Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό, η οποία, όπως τόνισε, απέδειξε την αξία της.
Για τον εκσυγχρονισμό της Τελωνειακής Ένωσης ΕΕ – Τουρκίας, αποφασίστηκε να δοθεί εντολή προκειμένου να αναπτυχθούν περαιτέρω οι σχέσεις και τον Ιούνιο να ληφθούν ενδεχομένως νέες αποφάσεις.