Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Συρίγος: «Βασικό όπλο έναντι της Τουρκίας η αύξηση των χωρικών υδάτων»

Ο Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου & Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και Βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Συρίγος μίλησε στην εκπομπή Viewpoint και τη δημοσιογράφο Ιρένα Αργύρη για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τις συνέπειες στο μεταναστευτικό, την προσωρινή έξοδο της Γερμανίας από τη ζώνη Schengen και τις δυνατότητες υλοποίησης ενεργειακής πολιτικής από την χώρα μας. Ανέλυσε την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας αλλά και τη βάση του τουρκικού αφηγήματος της «Γαλάζιας Πατρίδας».

«Για λόγους αξιοπιστίας το Ιράν δεν μπορεί να δείξει ότι δεν απαντάει σε αυτό που συμβαίνει»

Ο κ. Συρίγος εκτιμά ότι «το Ιράν θέλει να αποφύγει την εμπλοκή» στα τεκταινόμενα στο Λίβανο καθώς είναι πολύ κοντά στη δημιουργία πυρηνικών όπλων. Την ίδια ώρα, Ελλάδα και Κύπρος «μετατρέπονται στα ακραία όρια της ζώνης της ειρήνης» αλλά θα επηρεαστούν από μεταναστευτικά κύματα καθώς «όποτε υπάρχουν εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, δεχόμαστε τις αντίστοιχες μεταναστευτικές ροές» και «επαφίεται σε μας η φύλαξη των συνόρων μας».

«Ο πραγματικός λόγος για το κλείσιμο των συνόρων στη Γερμανία είναι η άνοδος της ακροδεξιάς»

Σχολιάζοντας την απόφαση της Γερμανίας για προσωρινή έξοδο από τη ζώνη Schengen και τις συνέπειες αυτής της απόφασης τόσο στο μέλλον της ΕΕ όσο και στις χώρες πρώτης υποδοχής μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα οι οποίες «δέχονται τον κύριο όγκο μεταναστών και προσφύγων», ο καθηγητής δήλωσε ότι «δεν έχει τεθεί θέμα να πάρουμε πίσω ανθρώπους που έχουν παραβιάσει το » ενώ παραδέχτηκε ότι «οι μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα είναι πολύ αυξημένες σε σχέση με πέρυσι».

«Είναι πολιτική απόφαση το αν θα αξιοποιηθούν οι υδρογονάνθρακες»

Αναφερόμενος στα μεγάλα έργα στον τομέα της ενέργειας και συγκεκριμένα στη διασύνδεση μέσω του Great Sea Interconnector ο κ. Συρίγος σημείωσε ότι «με το GSI στοχεύουμε να γίνουμε η οδός που συνδέει Ευρώπη με Μέση Ανατολή και Αφρική». Αναφέρθηκε επίσης στους ελληνικούς υδρογονάνθρακες, εφόσον υπάρχουν «ισχυρές ενδείξεις για κοιτάσματα στις θάλασσες που περιβάλλουν την Ελλάδα» όμως σημείωσε ότι επαφίεται στην πολιτική βούληση η αξιοποίησή τους.

Αύξηση χωρικών υδάτων: «Δεν είναι εκτός τραπεζιού – Βασικό όπλο έναντι της Τουρκίας»

«Τώρα είναι ευκαιρία να επανεξετάσουμε τη στρατηγική μας έναντι της Τουρκίας» δήλωσε ο κ. Συρίγος καθώς, όπως εξήγησε ο ίδιος, «πιστεύαμε ότι ο στρατιωτικός ανταγωνισμός θα γονάτιζε την Τουρκία. Απεδείχθη λάθος» με αποτέλεσμα στα ελληνοτουρκικά «από το να δούμε τα όρια των χωραφιών μας, φτάσαμε να αμφισβητούν το περιεχόμενο του σπιτιού μας».

«Να συνειδητοποιήσουμε τα θαύματα που έχουμε κάνει στην ιστορία μας»

Tags
Back to top button