Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ζόραν Ζάεβ σε συνάντηση με Γ.Χαν: Χρειαζόμαστε τη στήριξη της Ελλάδας

Την ανάγκη να εξευρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ επανέλαβε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον νέο πρωθυπουργό της χώρας, Ζόραν Ζάεβ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, ο Γιοχάνες Χαν υπογράμμισε ότι οι «σχέσεις καλής γειτονίας» είναι ουσιαστικής σημασίας και προσέθεσε ότι η εξεύρεση μιας λύσης στο ζήτημα της ονομασίας είναι αναγκαία για την πορεία της χώρας προς την ΕΕ. Ο Γ. Χαν εξήγησε ότι για κάθε βήμα της διαδικασίας αυτής, χρειάζεται η ομόφωνη απόφαση των κρατών-μελών και γι΄ αυτό πρέπει να βρεθεί μια λύση στο θέμα της ονομασίας που θα είναι αποδεκτή και από τα 28 κράτη-μέλη. «Πρέπει να δουλέψουμε για μια λύση, είναι θέμα συμβιβασμού», ανέφερε ο Γ. Χαν, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτό είναι εφικτό αν όλες οι πλευρές προσέλθουν στις συζητήσεις με «ανοιχτό μυαλό».

Συνεχίζοντας, ο Γ. Χαν εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες του νέου πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ να προσεγγίσει τις γείτονες χώρες, Ελλάδα και Βουλγαρία και να έρθει σε επαφή με τους πρωθυπουργούς τους και προσέθεσε ότι «πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή τη νέα συγκυρία και να γίνουν βήματα προόδου».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ υπογράμμισε ότι η χώρα του διατηρεί φιλικές σχέσεις με τις γειτονικές χώρες και πως χρειάζεται τη στήριξή τους, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. «Η Ελλάδα είναι καλός μας φίλος», τόνισε ο Ζ. Ζάεβ , εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα σταθεί στο πλευρό της ΠΓΔΜ στη διαδικασία της ευρωπαϊκής της ολοκλήρωσης. «Η χώρα μου χρειάζεται τη στήριξη των γειτόνων και της Ελλάδας. Ελπίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση και η αντιπολίτευση θα βοηθήσουν την ΠΓΔΜ στην πορεία της προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζ. Ζάεβ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button