Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Υπουργός Εμπορίου ΗΠΑ: «Ο κάθε πόλεμος μπορεί να λήξει με μια διαπραγμάτευση»

Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Ουίλμπουρ Ρος, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό CNBC την Τετάρτη αφήνει υπόνοιες πως η Αμερική ίσως επιχειρεί να «εκμαιεύσει» μια διαπραγμάτευση από την Κίνα.

«Ο πλανήτης αναγνωρίζει ότι οι κλιμακώμενες εντάσεις στο εμπόριο έχουν ξεφύγει εκτός ελέγχου, αλλά η κατάσταση αυτή δεν αποτελεί Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», δήλωσε ο Ρος.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, o υπουργός παραδέχθηκε πως ο εμπορικός "πόλεμος" θα μπορούσε να καταλήξει "σε συμφωνία", όπως τόνισε, συμπληρώνοντας ότι "όλοι οι πόλεμοι, ακόμα και αυτοί με όπλα, καταλήγουν σε διαπραγματεύσεις".

Ο υπουργός δεν ξεκαθάρισε ωστόσο δεν είναι σαφές εάν τέτοιου είδους συνομιλίες μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τα τέλη Μαΐου ή αργότερα.

«Δεν θα προκαλούσε καθόλου έκπληξη εάν η έκβαση όλου αυτού είναι κάποιου είδους διαπραγμάτευση», δήλωσε ο Ρος στο CNBC. «Είναι πολύ δύσκολο να καθοριστεί συγκεκριμένος χρόνος για διαπραγματεύσεις που είναι τόσο περίπλοκες όσο αυτές».

Ο Ρος παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κόσμος δεν θα πρέπε να εκπλήσσεται από την αντεπίθεση της Κίνας στο θέμα των δασμών. "Μου φαίνεται περίεργο που στη Wall Street είναι τόσο έκπληκτοι", δήλωσε αναφερόμενος στο sell-off στα χρηματιστήρια.

Τέλος, ο υπουργός εμφανίστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά το αντίκτυπο των κινεζικών αντίποινων. Όπως ανέφερε, οι δασμοί της Κίνας αντικατοπτρίζουν "ζημιά" της τάξεως "μόλις" 0,3% του ΑΕΠ των ΗΠΑ.

Tags
Back to top button