Με 183 θετικές ψήφους έναντι 23 αρνητικών ήρθη η ασυλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη, με αφορμή δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή και αφορά email ενός χαμηλόβαθμου υπαλλήλου της Folli – Follie, που ανέφερε το όνομα του βουλευτή στην γνωστή υπόθεση.
Νωρίτερα, ο κ. Αραχωβίτης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κάλεσαν τους βουλευτές των άλλων κομμάτων να καταψηφίσουν το αίτημα άρσης ασυλίας ως αβάσιμο.
Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο Βορίδη για την ψήφο των αποδήμων
Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από την ψηφοφορία διευκολύνει την έγκριση αιτημάτων άρσης ασυλίας που απαιτούν την σχετική πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών.
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Αραχωβίτης υπογράμμισε πως «Αγνοώ τις δήθεν αξιόποινες πράξεις. Η Δικαιοσύνη δεν τις προσδιορίζει. Όλα ξεκίνησαν από ένα μήνυμα υπαλλήλου ασφαλείας προς τα αφεντικά του στο οποίο αναφέρει ότι εγώ και ακόμα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουμε τον όμιλο. Κανένα άλλο στοιχείο. Ένα email υπαλλήλου ασφάλειας και όχι διευθυντή μπορεί να στηρίξει τέτοια κατηγορία; Όταν μάλιστα το ίδιο στέλεχος παραδέχθηκε ότι πωλούσε εκδούλευση στα αφεντικά του;». Παράλληλα είπε ότι επι ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε ο έλεγχος για επιβλήθηκε πρόστιμο στην εταιρεία.
«Η δικαστική διερεύνηση θα συμβάλει μόνο στην διατήρηση του νοσηρού κλίματος εις βάρος της βουλευτικής μου ιδιότητας και του ονόματός μου καθώς ούτε ίχνος εμπλοκής μου υπάρχει» είπε ο ίδιος.
Για το ζήτημα τοποθετήθηκε και ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου που εξήγησε πως «Κατά την συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής πρότεινα να αποσταλεί ξανά στον εισαγγελέα η δικογραφία και αν από την έρευνα προκύψει εμπλοκή του ονόματος του βουλευτή να μας το ξαναστείλει. Δεν έτυχε αποδοχής η πρότασή μας. Βλέπουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα παρά μόνο η προσπάθεια κάποιου να συκοφαντήσει κάποιους και στην επιτροπή τοποθετηθήκαμε με «παρών» με την έννοια επιφύλαξης για να δούμε όλοι τα πραγματικά δεδομένα. Εξηγώ ότι το όποιο «ναι» από συναδέλφους σήμερα εδράζεται στο τυπικό της διαδικασίας και όχι στην ουσία της υπόθεσης για την οποία σας εξήγησα ποια είναι η άποψή μου».