Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Υπόθεση 4 ημερών το Γκορνιάκ-Το κατέλαβαν κιόλας οι Ρώσοι και παράλληλα τίναξαν στον αέρα νέες εφεδρείες Ουκρανών στο Κουρσκ

Ρωσικές πηγές στο διαδίκτυο αναφέρουν πως η ουκρανική πόλη Γκορνιάκ (Gornyak) στην Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ πέρασε πριν λίγες ώρες υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού.

Οι Ρώσοι στρατιωτικοί αναλυτές θεωρούν το Γκορνιάκ έναν στρατηγικό οικισμό δεδομένης της γεωγραφικής του θέσης στην κατεύθυνση του Ποκρόβσκ. Η νέα επιτυχία της Μόσχας αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για τα ρωσικά στρατεύματα στον συγκεκριμένο τομέα του μετώπου όπως έχουμε δει και στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα πριν λίγο δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο ένα βίντεο που δείχνει Ρώσους στρατιώτες να ανυψώνουν την σημαία της χώρας τους σε ένα από τα πολυώροφα κτήρια του Γκορνιάκ. Το υλικό αποτελεί την σημαντικότερη απόδειξη κατάληψης της ουκρανικής πόλης μέχρι στιγμής, μιας και δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση από καμία από τις δύο πλευρές του πολέμου.

Όσον αφορά την σημασία του Γκορνιάκ, ρωσικές αναφορές προτείνουν πως οι Ουκρανοί το χρησιμοποιούσαν ως κέντρο μεταφορών και άμυνας για ολόκληρη την κατεύθυνση του Ποκρόβσκ. Σύμφωνα με αυτές, η γεωγραφική θέση της πόλης επέτρεπε σε όποιον στρατό την διαθέτει να ελέγχει σημαντικές οδούς προμηθειών.

Οι Ρώσοι αναλυτές τονίζουν πως με την κατάληψη της πόλης του Γκορνιάκ τα ρωσικά στρατεύματα θα μπορούν να ελέγχουν καλύτερα ολόκληρο τον τομέα του Ποκρόβσκ, όπως επίσης και να μειώσουν δραματικά τις υλικοτεχνικές δυνατότητες των Ουκρανών στην περιοχή.

Οι Ουκρανοί Αντεπιτίθενται στο Κουρσκ

Παράλληλα, δεν λένε να τα παρατήσουν οι Ουκρανοί στο Κουρσκ και τις τελευταίες 24 ώρες φαίνεται πως εξαπέλυσαν νέες αντεπιθέσεις έναντι των ρωσικών δυνάμεων. 

Ρωσικές πηγές μεταδίδουν πως οι ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου συνεχίζουν να μεταφέρουν εφεδρείες στην ρωσική περιφέρεια, εφεδρείες οι οποίες τους επιτρέπουν να πραγματοποιούν αντεπιθέσεις σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις του Κουρσκ.

Μέχρι στιγμής τα ρωσικά στρατεύματα έχουν απωθήσει με αποτελεσματικότητα όλες τις εχθρικές επιθέσεις, πρόσθεσε ο ρωσικός στρατός.

Σήμερα οι σφοδρότερες μάχες στην περιφέρεια του Κουρσκ λέγεται πως λαμβάνουν χώρα σε τρεις κατευθύνσεις: στις περιοχές Γκλούσκοβο, Κορένεβο και Σούντζα. Ειδικά στην περιοχή γύρω από τον οικισμό Κορένεβο οι Ουκρανοί φαίνεται πως ενέτειναν σημαντικά την επιθετικότητά τους, ωστόσο για κακή τους τύχη τους σφυροκόπησε βαριά το ρωσικό πυροβολικό.

Στις περιοχές Γκλούσκοβο και Σούντζα τα πράγματα είναι σταθερά, με τα ρωσικά μέσα να αναφέρουν πως οι ζώνες ελέγχου κάθε πλευράς δεν έχουν αλλάξει σχεδόν καθόλου.

 

Tags
Back to top button